2020. első konzuli napja volt

2020. első konzuli napja volt
2020. January 22.
A következő március elején lesz.
/vlm/Image/Show/84/

Január 21-én az idei év első kihelyezett konzuli napját tartotta meg a kolozsvári főkonzulátus az érmihályfalvi RMDSZ-nél.

Ez alkalommal 24 honosítási kérelmet vettek át, melyben 59 személy kérelmezte a magyar állampolgárságot. További 13 esetben jeleztek az ügyfelek családi állapotban történő változásokat, így gyermekszületéseket, házasságkötéseket illetve halálesetet. Négy személy igényelte az anyasági támogatást, ezzel egy időben a babakötvényt. Átadták az előző konzuli nap alkalmával készített útlevelek. A fenti ügyintézések mellett lakcímkártya cserékkel kapcsolatos ügyintézésre, hiánypótlásokra, lakcímváltozás bejelentésekre és magyar igazolványok kérelmezésére is sor került.

A konzuli nap alkalmával 37 darab elkészült anyakönyvi iratot és 8 darab lakcímkártyát adtak át, 15 személy kérelmezte a magyar anyakönyvi iratok (keresztlevél, házassági levél) kinyomtatását és ezek jövőbeli kézbesítését.

A következő konzuli nap március hónap elejére várható, addig is az ügyfelek keressék az RMDSZ irodát az ügyek előzetes egyeztetésére.

Az iroda nyitvatartási programja: hétfőn 15 és 19, keddtől péntekig 9 és 13 óra között.