A 36 évet élt szentet ünnepelték

2017. Június 19.

Megtelt a római katolikus templom vasárnap délben, amikor védőszentjét, Páduai Szent Antalt ünnepelték. A búcsús szentmisére a környékről is sokan érkeztek.

Hosszú sorban álltak a szentáldozásra várók

Hosszú sorban álltak a szentáldozásra várók

 Páduai Szent Antalnak, mások mellett a szegények védőszentjének június 13-án, a liliomnyílás idejéhez igazítva van az ünnepnapja. A római katolikus templomban vasárnap 12 órakor kezdődött a búcsús szentmise, melynek ünnepi szónoka Scheck László szalacsi plébános volt. Az evangélium Szent Lukács könyvéből szólt, az a részlet, melyben megtörténik az apostolok kiválasztása, majd útnak engedése, hiszen: "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés."

A plébános közvetlen hangú, széles gesztusokkal alátámasztott beszédében kiemelte, hogy a csupán 36 évet élt szent rendkívüli prédikátori tehetséggel volt megáldva. A Szentírás tanítását követte nem bűntelen, de tiszta lelkű emberként tett tanúságot a Mennyei Atyáról. Scheck László az első padsorokat megtöltő gyerekekkel is kereste a hangot, arra hívta fel figyelmüket, hogy a lelkek megmentésére, Isten szeretetének a hirdetésére az internet is alkalmas. A búcsú ünnepe alkalom arra is, hogy bűneinktől búcsúzzunk, mondta a plébános, ezt sokan meg is tették, élve a szentgyónás és áldozás lehetőségével - négy plébános áldoztatott, hogy a nagy melegben ne kelljen sokat sorban állni, miközben a Jubilate Deo kórus énekelt. A szolgálatot a szónoknak, illetve a részvételt a keserűi Mihály Balázs és a diószegi Szűcs Attila plébánosoknak Bogdán István helyi tisztelendő köszönte meg, ugyanakkor azoknak is köszönetet mondott, akik segítettek a búcsú megszervezésében, lebonyolításában. A szentmise a Szent Antal-litánia elmondásával ért véget, a templom előtt szeretetvendégség várta a kijövőket.

E hét végén bérmálás lesz az érmihályfalvi templomban.


További cikkek

Vidám lelkinap, ötödször

2017. Június 19.

Idén is megtartja a Vidám lelkinap című rendezvényét a római katolikus plébánia gyerekeknek, fiataloknak. Máris várják a jelentkezőket.

(Fotók: Kiss Balázs)

Érmihályfalviak a II. Érmelléki Gazdanapon

2017. Június 19.

Szombaton tartották meg Székelyhídon a II. Érmelléki és Bihar Megyei Gazdanapot.

Tartálymosás június 21-én

2017. Június 19.

Szerdán kora reggeltől estig csökkentett kapacitással működik a Vízmű. A szolgáltató közleménye.

"Nem csak oltár mögött pap"

2017. Június 16.

Az elmúlt szombaton és vasárnap is Érmihályfalván (is) járt Lendvai Zoltán, akit világszerte gördeszkás papként ismernek. A találkozó végén a plébános dedikálta és meg is áldotta a gyerekek gördeszkáit, görkorcsolyáit.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: