A Bölcsődében is várjuk a nyitást!

2020. Április 27.

Torda Kaolla Csilla bölcsődevezető gondolatai

 

A Rendkívüli Állapot miatt, a többi oktatási intézménnyel egyszerre, a mi Bölcsődénket is sajnos be kellett zárni. Ez a döntés viharként hatott életünkre, mire felocsúdtunk már otthon vettük észre magunkat mindnyájan, egymásra nézve, bizonytalanságban, tele kérdésekkel melyekre nem tudja senki a válaszokat előre, gazdasági válság, iskolaügyek, bizakodunk abban, hogy a Jó mindig győzedelmeskedik, mint a mesékben. Voltak, vannak és lesznek otthoni teendőink, de mégis hiányzik a munkám, akárcsak a kolleganőimnek. Nagyon örültünk, amikor a polgármester úr felkért, hogy főzzünk a magányos 65 éven felülieknek, szívesen vállaltuk, ezzel hozzásegítve őket, hogy maradjanak otthon, biztonságban, tudván, hogy ez a korosztály érzékenyebb a vírusra, a mottónk melyet az ebédes dobozokra is ráirtunk: ,,Maradj otthon,fontos vagy nekünk’’.

Az idő telik, a bölcsőde zárva, szomorú vagyok, odabent egy pár cserepes virág ékeskedik az ablakban, nem értik ők sem miért vannak ritkábban locsolva? Mi ez a csend? Ez nincsen rendjén, de nincsen ám. A könny kicsordult a szememből, nagyon hiányoznak a gyerekek, kincseink, nélkülük a bölcsiben nincs  élet. Hiányzik a nevetésük, a sírásuk, a ragyogó kis szemük, a játékért való civakodásuk, még a kis problémáink is, ha már vannak, úgy mint egy csepegő csap, izgulni a hirtelen belázasodó gyerekért, nincsen pellus a szekrényben, többen jöttek mint tegnap, kevesebbet rendeltünk valamiből, vagy kevesebben jöttek mint tegnap és többet rendeltünk valamiből.

Néha tényleg kell a rossz, hogy meg tudjuk becsülni a jót? Most időmilliomosok lettünk, ki kell használni az időt pozitív dolgokra, melyekre eddig nem volt elegendő időnk, a kibontakozó természet gyönyörűen végzi a dolgát, nekünk is azt kell tennünk. A bölcsőde udvarát, virágoskertjét rendben tartjuk, a zöldségeskertünk be van vetve, a Hivatal kertészei által, ezzel is azt tükrözve, harcolunk, nem adjuk fel, várjuk vissza a gyerekeket, amikor a szabályzat megengedi.

Óvónőink a Facebook bölcsis zárt csoportjába, mindennap kedveskednek a gyerekeknek különböző tanultságos kisfilmekkel, meseolvasással. Ezúttal köszönöm nekik lelkesedésüket, mindenki tesz valamit azért, hogy nyitáskor semmi észre ne vevődjön, mintha csak egy rossz álom lett volna ez a kényszer vakáció. Hisz a pici gyerekeknél ez a kiesés eléggé meg tudja őket terhelni kezdéskor, ezért is próbáltuk az internet segítségével közelebb tartani őket virtuálisan magunk mellett. Mit hoz a jövő? Nem tudom, maszkot az biztos, az államfő bejelentése szerint. Biztosan a szülők, a személyzet hordani is fogja, na de a kicsinyek? Kétlem, hogy sikerülni fog, remélem lesz más megoldás. A mi bölcsis gyerekeink nagyon picik, ezt ők még nem tudják megérteni, esetleg pár percre, hisz megint kezdünk az elejétől mindent, azzal leszünk elfoglalva, hogyan ne sírjon a szülei után. Ez a kényszervakáció kizökkentette őket a kerékvágásból, nem lesz könnyű a kezdés, de minden jó, ha jó vége. Egyszóval nem lesz minden a régi, biztosan lesznek szabályok, melyeket be kell tartani, mindezekről időben értesíteni fogjuk a kedves szülőket. Augusztusban is nyitva leszünk, ha engedélyt kapunk, csak annyi időre zárnánk be, amennyi szükséges a kis generációk helycserélésére meg a személyzet szabadság napjai letöltésére. Hisz a kis bölcsiseink elballagnak, kirepülnek a fészekből, óvódások lesznek és helyükbe jönnek a picibb új generációk, várjuk őket sok szeretettel. Addig is mindenkinek kívánok egészséges szép tavaszi napokat, Böjte Csaba atya szavait idézném befejezésként: „ Ne foglakozzatok a világ hisztijével, inkább ültessetek egy fát a kertbe, gondozzátok a rózsabokrokat, főzzetek valami finomat, kedveskedjetek egymásnak, tegyétek rendbe otthonaitok, ettől lesz jobb és érdekesebb a világ……’’   

  

Torda Kaolla Csilla bölcsődevezetőTovábbi cikkek

Szebb és rendezettebb lett az emlékmű

2020. Április 30.

Befejeztük az emlékmű rendbetételét

Vigyázzunk rájuk!

2020. Május 1.

Idén, Anyák Napján, csak emlékezünk, de mindig éberen vigyázunk rájuk.

Kihívásokkal teli időszak az Érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Otthonban

2020. Április 23.

Csűri József, intézményvezető beszámolója

Lassan kitavaszodik!

2020. Április 22.

Nyakó József polgármester gondolatai

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: