A Pénzverők a Pénzidomáron jeleskedtek

2020. Február 14.

A líceum diákjai egy gazdasági vetélkedőn vettek részt Csíkszeredában.

 

Az elmúlt hét végén az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum diákjai (Deák Ádám, Halász Nikoletta, Matei Vivien, Orosz Ádám – a XI. B. osztály tanulói) felkészítő tanárukkal (Miklos Éva) együtt vehettek részt a Pénzidomár gazdasági vetélkedőn, Csíkszeredában. A versenyt a Sapientia Egyetem immár nyolcadik alkalommal rendezte meg. 

Az eddigi évekkel ellentétben idén már három fordulós volt a verseny. Az első fordulóban egy mini esettanulmányt kellett a gyerekeknek megoldaniuk, míg a második fordulóban egy gazdasági szimulációs játékban kellett döntéseket hozniuk. A harmadik forduló pedig maga a döntő volt, ahol a Gyermelyi romániai leányvállalatának növekedési stratégiáját kellett kidolgozniuk.

A versenyre országos szinten mintegy 60 csapat jelentkezett, iskolánk csapata, a Pénzverők pedig a legjobb 12-be jutottak be. Diákjainknak sok jó ötletük volt, sok érdekes megoldást tálaltak, a verseny alatt sokat tanultak, rengeteg tapasztalattal és sok új baráttal gazdagodtak, és versenyszellemmel telve várják az újabb kihívásokat.

         Miklos ÉvaTovábbi cikkek

Terület alapú támogatások gazdálkodóknak

2020. Február 14.

Március 2-a és május 15-e között kérhetik a gazdák a területalapú támogatást az APIA-tól.

Március 19-én lesz ismét konzuli nap

2020. Február 14.

Legkésőbb március 10-ig jelentkezhetnek az ügyfelek az ügyek megbeszélésére, ezek papír alapú előkészítésére az RMDSZ-irodában.

Készülődés az ünnepségre

2020. Február 13.

Területrendezés a római katolikus templom körül.

Új elnök az RMDSZ-Nőszervezet élén

2020. Február 13.

Kedden tartotta a szervezet idei első összejövetelét.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: