A Tárkányok találkozóján járt a Móka

2017. Szeptember 1.

A Móka színjátszó csoport fellépett a Tárkány nevű települések 16. találkozóján, Köröstárkányban.

A Móka tagjai a tárkányi emlékműnél

A Móka tagjai a tárkányi emlékműnél

Augusztus utolsó hétvégéjén immár 16. alkalommal, ezúttal Köröstárkányban tartották meg a Tárkány nevű települések találkozóját, melyen hat falu küldöttei, a helybelieken kívül a magyarországi Felsőtárkány, Mezőtárkány és Tárkány, a felvidéki Nagytárkány és Kistárkány elöljárói találkoztak. A rendezvény díszvendége a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós volt, aki az ünnepi istentiszteletet követő felszólalásában a „Tárkányokat” az ősi, hatalmas etruszk civilizációhoz fűződő eleven kapocsnak nevezte, az etruszk tárkány-királyok (Tarquinius) okán.
Szombaton (...) a kulturális műsor a helyi református egyház fiataljainak zenés műsorával kezdődött, utánuk a köröstárkányi Százszorszép gyermek-tánccsoport mutatta be szemnek színes, fülnek, szívnek tetszetős műsorát.

Az Érmihályfalváról érkezett Móka színjátszó csoport Szabó János vezetésével, több mint egyórás programmal (zeneszámokkal megtűzdelt vidám jelenetekkel) szórakoztatta a helybélieket, vendégeket. A helyhez és a hangulathoz illően Szabó János ráadás-előadása zárta a nagy sikerű előadást. Minden jel arra mutatott, hogy igencsak szívükbe zárták egymást közönség, előadók, egyaránt.

(...)

         Gábor Ferenc, Köröstárkány

 


További cikkek

Csengeri Csongor újabb négy évre vette át igazgatói kinevezését

Beiktatták az iskolavezetőket

2017. Szeptember 1.

Csengeri Csongor igazgató és Körmendi Gyula aligazgató 4 - 4 évre, Varga Róbert aligazgató 1 évre vehette át az általános iskola élére szóló kinevezését.

Áramszünetek szeptember első napjaiban

2017. Szeptember 1.

A jövő héten az alábbi napokon és utcákon várható áramszünet.

"...hogy lássanak, tapasztaljanak"

2017. Szeptember 1.

A Bank utcai Iskolaház gyerekei közül néhányan megtapasztalhatták a nyáron: az életnek más lehetőségei is vannak azon kívül, amit eddig megszoktak. András Ildikó nevelő beszámolója.

A teljes szakaszon felújítják a 48-ast

Elkészültek a 48-as főút felújításának tervei

2017. Augusztus 31.

A teljes szakaszon, Debrecentől Nyírábrányig felújítják a 48-ast, emellett nagyhatárrá fejlesztik a Nyírábrány-Érmihályfalva átkelőt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: