A békesség, az igényesség és a mértékletesség őrzői

2012. November 29.

Bíró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt szerda délután hölgyekkel találkozott a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében, megbeszélni, milyen gondokkal találkoznak a közéleti szerepet vállaló nők.

Találkozó gyertyafényben

Találkozó gyertyafényben

Bíró Rozália szerda délben a REKAB Alapítvány napközijében tett látogatást kampánymaratonja keretében, kora este pedig visszatért Érmihályfalvára, hogy a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében hölgyekkel tartott összejövetelen megbeszéljék, milyen gondokkal találkoznak a közéleti szerepet vállaló nők.
A találkozónak sajátos hangulatot adott, hogy az épületben szinte a beszélgetés első percében megszűnt az áramellátás, így gyertyafényben köszönthette Nyakó József polgármester a helyiek mellett az érsemjéni, értarcsai és érkörtvélyesi hölgyeket, kik között volt pedagógus, lelkész, bankszakember, üzletasszony. A nők - az anyák, a feleségek azok, akik a békesség, az igényesség és a mértékletesség őrzői a férfiak mellett, mondta a polgármester.
Dr.Turucz Mária megyei tanácsos a találkozó célját abban határozta meg, hogy meg lehetne próbálni megfogalmazni: miként érzi magát a bőrében egy bármilyen vezető pozíciót betöltő nő, aki anya és feleség is egyben, a feladat hatására törvényszerű-e, hogy "férfivá váljon"?
Bíró Rozália egyebek mellett arról beszélt, hogy tapasztalata szerint a nők inkább a tanügyben és az egészségügyben vállalnak szerepet, de jelenlétüket a politikában és a közéleti porondon is növelni kellene, mert szerinte "a férfiaknál sokkal lelkesebben menedzselik a problémákat". A továbbiakban beszélgetés alakult ki, érintve a nemzettudat, a pedagógia, a túlzott bürokrácia, az önkéntesség, a vállalkozók támogatása, a korrupció, a projektmenedzselés témaköreit.
A találkozó végén Nyakó József - mintegy kérést fogalmazva meg - kijelentette, hogy a város új arculatának kialakításánál számít a hölgyek észrevételeire, és a továbbiakban szívesen venne gyakoribb találkozókat.
Bíró Rozália több felvetett gondot lejegyzett, hogy azokat későbbi munkája során hasznosíthassa.


További cikkek

Lakossági fórum - áramszünet után, és előtt

Lakossági fórum - két áramszünet között

2012. November 30.

Az áramkimaradás, és az ennek következtében kevés érdeklődő ellenére megtartották csütörtök délután a negyedévi lakossági fórumot a kultúrház kistermében.

A listavezető otthonában léptek pályára a kézilabdázó lányok

Kézilabda: A listavezető otthonában szenvedtek vereséget

2012. November 30.

Hétközi fordulóban az Unirea női kézilabda csapata a megyei bajnokságban a Nagyváradi Romsport vendégeként 13-6-os félidő után 20-12-es vereséget szenvedett.

Dezső Angéla Henrietta létavértesi anyakönyvvezető

"Csak nyugodtan keressék Angélát, Létavértesen"

2012. November 29.

Egy napokban tartott eseményen hangzott el: országos szinten Létavértesen vették át a legtöbb újrahonosítási kérelmet. Dezső Angéla Henrietta létavértesi anyakönyvvezető megható beszéde arról, mit is jelent számára a mindennapi találkozás az állampolgárságért folyamodó határon túliakkal.

A városi kórus Székelyhídon

Érmihályfalviak a székelyhídi kórustalálkozón

2012. November 29.

A napokban tartották meg Székelyhídon a IX.Érmelléki Kórustalálkozót, melyen a Veres László Zsolt Városi Kórus, és a Bartók Béla Citerazenekar is részt vett.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: