A holdfogyatkozás Érmihályfalváról nézve

2018. Július 31.

A XXI. század leghosszabb holdfogyatkozásának csúcspontján felhőmentes volt az égbolt felettünk. Ekkor készítette felvételeit Szabó András amatőr csillagász.

 

Július 27-28.-án a XXI. század leghosszabb holdfogyatkozása volt megfigyelhető: 103 percen át tartott, és látszott Ausztrália, Ázsia, Afrika, Európa, és Dél-Amerika nagy részén. Már ahol nem takarták felhők az égboltot, mint például Magyarország jelentős részén.

Érmihályfalva abban a szerencsés helyzetben volt, hogy jól megfigyelhető volt az égi jelenség. Nem maradt le róla természetesen Szabó András amatőr csillagász, akinek saját szavait idézzük: "sikerült pár képet készítenem a holdfogyatkozásról, szerencsére a totalitás körül elvonultak a felhők.A képek 150/1000-es Newton távcsővel és Canon 40d fényképezőgéppel készültek."

Miközben világszerte készültek felvételek, a fentebbi montázson Szabó András nem kevésbé látványos fotói láthatóak.További cikkek

Egy hetes nyári tábor a Kópévárban

2018. Augusztus 1.

Egy hetes nyári tábor résztvevői töltötték meg az Érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola udvarát délelőttönként. A tanító nénik beszámolója.

(Illusztráció)

Új telefontornyot állíthatnak

2018. Augusztus 1.

Az egyik szolgáltató kérést hagyta jóvá a képviselő-testület.

Trianon nyomában – az Érmihályfalvi Református Egyházközség tanulmányi kirándulása

2018. Július 31.

2018 nyarán sem maradhatott el a várva-várt kirándulás egyházközségünkben. Közelgünk a Trianoni-békediktátum 100. évfordulójához, ezért a kirándulás témája erre épült. Balázs Eszter IKE-tag beszámolója.

Szolidaritási alapot hoztak létre

2018. Július 31.

Támogatják a székelyföldi megbírságolt vezetőket.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: