A második helyen végeztek Debrecenben

2018. December 24.

Az érmihályfalvi csapat a II. helyen végzett, Darabont Gréta pedig különdíjat kapott a népdaléneklésben nyújtott teljesítményéért a Válaszd utadat-Válaszutadat című verseny debreceni döntőjében.

 

A Zelk Zoltán Általános Iskola néhány diákja még októberben benevezett egy néprajzi tárgyú komplex művészeti - tanulmányi versenyre, mely az idén elhunyt Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutató és népzenegyűjtő emléke és életútja előtt tiszteleg. A kárpát-medencei versenyt, mely a Válaszd utadat-Válaszutadat nevet kapta, a debreceni Lilla Téri Általános Iskola hirdette meg. Az érmihályfalvi lányok - Darabont Gréta, Kovács-Truczkai Panna Dalma, Molnár Boróka Lilla és Gulácsi Kitty - lelkesen vetették bele magukat Zoli bácsi életének titkaiba és érdekességeibe, keményen dolgoztak, hogy a kért információkat megszerezzék, így sikerült az első két fordulóban az első helyen végezni, bejutván ezáltal a döntőbe.

Az első fordulóban Kallós Zoltán munkásságáról szóló kreatív feladatlapot kellett kitölteni, míg a másodikban egy képzeletbeli levelet kellett írni Kallós Zoltánhoz a népdaléneklés örömeiről. Plusz feladatként a csapat elkészített egy 3D terepasztalt a népdalgyűjtési területekről, valamint a polgármesteri hivatal segítségének köszönhetően felkészítő tanáraikkal (Darabont Alíz, Boros Emőke Blanka, Fele Tímea) elutaztak Válaszútra, Zoli bácsi szülőfalujába, ahol interjút készíthettek Mogyorósi Ágnessel, a Kallós Zoltán Alapítvány kurátorával. A válaszúti kirándulás során a gyerekek körülnézhettek a rengeteg értéket rejtő múzeumban, megcsodálhatták a bonchidai kastélyt, valamint Wass Albert szülőházát. A kirándulásra Érmihályfalva több ifjúsági kultúrcsoportjának tagjait is magukkal vitték, mindazokat, akik sokat tesznek a magyar kultúráért, a hagyományőrzésért. Végül december 15-én elérkezett a döntő napja. Az érmihályfalvi csapat felkészülten érkezett meg Debrecenbe, a szervező iskolához. A kedves fogadtatás után el is kezdődött a verseny, melyen 13 csapat vett részt Magyarországról, Felvidékről és Erdélyből. Két feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek: egy beszámolót tartani Kallós Zoltán életútjáról, arról, hogy mit adott nekik ez az életpálya, ez az életérzés, valamint népdalokat énekelni. Az érmihályfalvi csapat a Balladák könyve mintájára elkészítette a Válaszaink könyvét, melyben kreatívan foglalták össze az előző fordulók tapasztalatait, a hangulatot, mely a felkészülést jellemezte és természetesen mindazt a pluszt, amit ettől a versenytől, a megszerzett információktól kaptak. A neves tagokból álló szakmai zsűri végighallgatta különböző bemutatókat, meghallgatta a gyönyörű népdalcsokrokat, majd döntést hozott. Az érmihályfalvi csapat a II. helyen végzett, Darabont Gréta pedig különdíjat kapott a népdaléneklésben nyújtott teljesítményéért. Értékes könyvekkel és szívmelengető tapasztalatokkal, értékekkel gazdagabban tértek haza a lányok, akik számára ezentúl a néprajz biztosan többet jelent majd, mint a verseny előtt, hisz Zoli bácsi révén bepillantást nyerhettek ebbe a különleges világba.

         Boros Emőke Blanka tanárnőTovábbi cikkek

Évzárót tartottak a fiatal focistáknak is

2018. December 24.

A felnőtt csapat után az ifjúsági és utánpótlás labdarúgó csapatok számára is megtartotta az évzáró összejövetelt az Unirea klub.

"Szeretteivel népesül álma / és boldog karácsony éjjelén"

2018. December 24.

Sillye Judit versével kívánunk olvasóinknak boldog ünnepet.

Marad a tűzifa ára 2019-re is

2018. December 21.

Jóváhagyta a képviselő-testület a kitermelendő famennyiséget és az árat.

Csodasarok került a sbs III. osztályba

2018. December 21.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola III-os diákja, Boda Boglárka Bíborka Csige Sándor konzultól vehette át csütörtök délelőtt a Miénk a város! elnevezésű pályázaton nyert jutalmát.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: