,,A mese mindenkié…”

2018. Január 29.

"Nagyváradig autóbusszal, ott pedig a mesék szárnyain utaztunk…" Mesevetélkedőn voltak kisdiákjaink.

 

 Szombaton, január 27-én a kora reggeli órákban indult csapatunk Nagyvárad felé, a "Mesék Szárnyán" mesevetélkedő megyei szakaszára. A negyven fős gyereksereg és pedagógus kísérőik a Szacsvay Imre Általános Iskola M. Eminescu utcai épületébe igyekeztek.

A verseny 9 órakor el is kezdődött, miután a gyerekek a ,,színes” osztálytermekben elfoglalták helyüket. A verseny főszervezője, Alföldi Andrea tanítónő kiosztotta a pedagógusok feladatait. Egyesek felvigyázták a csapatok munkáját, a többiek javították folyamatosan a feladatlapokat. Ez alkalommal is sikerült a szerkesztőknek újszerű és összetett gyakorlatokból álló feladatsorokat alkotniuk.

A szervező hangosbemondón keresztül irányította a versenyzők munkáját, másodpercnyi pontossággal követve a leírt ,,forgatókönyvet”.

A verseny ideje elteltével a gyerekek a tanult mesékből készítettek rajzokat, melyeket később a tanítókból álló zsűri értékelt. Jó alkalom volt ez számukra, a nem kis feszültség levezetésére. Közben a javító pedagógusok elkészültek munkájukkal és összesítették az eredményeket. Eközben a gyerekek az iskola udvarán s a folyosón fotózkodtak, hogy emlék maradjon számukra ez az élmény.

Az eredményhirdetésre a tornateremben került sor, mely a fent említett rajzok díjazásával kezdődött. A főszervező a felkészítő pedagógusok munkáját oklevéllel és ajándékcsomaggal köszönte meg, rávilágítva arra, hogy rengeteg munka előzi meg azt, hogy ezek a gyerekek eljuthattak a megyei döntőbe. Ezután ismertette a szerzett pontszámok szerinti sorrendet.

Az országos döntőbe három IV. osztályos csapat jutott: Csillagok, Sün, Szuper (Alföldi Andrea, Búzási Noémi és Gagyi Annamária tanítónők csapatai). Az országos verseny márciusban kerül majd megrendezésre Nagyváradon.

Érmihályfalváról a következő csapatok vettek részt a megyei döntőn:

II. osztály: Pötyi - 13.hely, felkészítők Csengeri Erika, Szalai Hajnalka

III. osztály: Szív - 10. hely, Gábor Éva

                  Nap - 12. hely, Gábor Éva

                  Gyémántok - 17. hely, Belényesi Katalin

IV. osztály: Mackó k- 11.hely, Mustean Judit

                  Észlények - 19. hely, Oroszi Erika.

Az érsemjéni Szóló Szőlő csapat, IV. osztály,  a 15. helyen végzett, felkészítő Vanyó-Kecskés Éva. Az érkörtvélyesi csapatok eredményei pedig a következők: Pom pom, IV. osztály,  22. hely, Vackor 15. hely - felkészítő Badar Annamária és Béka csapat, IV. osztály 20. hely, felkészítő tanító Csiri Emese.

Minden versenyző emléklapot és ajándékcsomagot kapott. A szervező tanítónéni mindenkinek gratulált, megjegyezve azt, hogy igen szoros volt a verseny, kis pontszámú különbségekkel. Elmondta továbbá, hogy évről-évre ügyesebbek a gyerekek, ezért kénytelen egyre nehezíteni a feladatokon. Végül további sikereket kívánva elköszönt a résztvevőktől.

Mi ezt követően a McDonald's vendéglőbe mentünk, aztán pedig hazaindultunk.

A kora délutáni órákban megérkeztünk Érmihályfalvára, ahol már a szülők boldogan várták csemetéiket.

Újra egy tartalmas, élményekben gazdag hétvégét tudhatnak maguk mögött a Zelk Zoltán Gimnázium kisdiákjai és pedagógusaik. Köszönjük szépen az Érmihályfalváért Egyesületnek az utazási támogatást.

Gratulálok minden csapatnak, felkészítőiknek és további szép eredményeket kívánok!

    Gábor Éva tanítónő


További cikkek

Szülőföldön magyarul: pályázat a 2017/2018-as tanévre

2018. Január 30.

Az oktatási-nevelési támogatás összege 22.400 ft, a hallgatói támogatás összege 2.800 ft. Leadási határidő: január 31. – március 14. Alább a részletek.

(Illusztráció)

E héten lehet feliratkozni az idei érettségire

2018. Január 30.

Hétfőtől péntekig lehet feliratkozni az idei érettségire. Alább a vizsgák dátum szerinti rendje.

Plakátokon is hirdetik a szolgáltatást

Nyomon követhető a buszok útvonala

2018. Január 26.

Néhány napja már működik az a mobilapplikáció, amellyel a Bihar megyében engedéllyel rendelkező utasszállító járművek mozgását lehet nyomon követni.

Szakértőkkel a megjavulás útján

2018. Január 26.

Óvodások és kisiskolások töltötték meg a kultúrház nézőterét kedden, amikor Zorkóczy Zenóbia előadóművész várta őket interaktív produkcióival.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: