A néhai sportbarát emlékére sakkoztak

2019. Október 10.

A két szomszédos megyéből összesen 58 sakkozó ült asztalhoz a Sárándi Bálint Emlékkupán.

 

A helyi sakkélet egyik jelentős személyisége volt a nemrég elhunyt Sárándi Bálint (a képen balra lent), emlékének ajánlotta az Érmihályfalvi Unirea SK sakk-szakosztálya azt a versenyt, ajkit az elmúlt szombaton tartottak meg a kultúrházban.
Kovács István főszervező felkérésére egy perces néma főhajtással adóztak a néhai sportbarát emlékének, mielőtt a 9 fordulós, svájci rendszerű versenyben útjukra indultak a bábuk. Szilágyi Tibor mikepércsi sakkbíró elmondta: a felnőttek korosztályát 36, az ifjúságiakét 15, a gyerekekét 7 sakkozó képviselte, a mezőnyt a helyiek mellett diószegiek, székelyhídiak, nagyváradiak, illetve nyíracsádiak, nyíradonyiak, nagyrábéiak, berettyóújfaluiak, hajdúsámsoniak, nyírmártonfalviak alkották. A nevezési díjban egy ebéd is benne volt, annak elfogyasztása előtt 5, utána még 4 partit játszottak le, az akkurátus adminisztrációnak köszönhetően minden forduló után lehetett látni, ki hogyan áll. 
Kora estébe hajlott az idő, amikor a főszervező és az önkormányzat nevében Chis Gheorghe tanácsos az alábbiak szerint átadták a díjakat: 
- gyerekek - 1. Kópis Zsófia, 2. Marczin Aisha, 3. Oláh Kevin (mindhárman Székelyhídról); 
- ifjúságiak - 1. Tótfalusi Milán (Diószeg), 2. Karsai Kristóf (Érmihályfalva), 3. Simon Mihály (Nyíracsád), ifjúsági csapatverseny - 1. Diószeg, 2. Nyíracsád, 3. Érmihályfalva; 
- felnőttek - 1. Szél Sándor (Nagyvárad), 2. Kerti János (Nyíracsád), 3. Sütő Tamás (Diószeg),  felnőtt csapatverseny - 1. Nyíracsád, 2. Diószeg, 3. Nagyrábé.
A legfiatalabb sakkozó jutalmát a székelyhídi Marczin Aisha, a legidősebbnek járót a váradi Ghitea Dumitru (mindenki Puiu bácsija) vehette át, különdíjat kapott a legeredményesebb helyi sakkozó is, ő ezúttal Gulácsi Mihály volt.


További cikkek

(Illusztráció)

Tanfolyam környezetgazdálkodó mezőgazdászoknak

2019. Október 10.

Az ilyen gazdálkodást is alkalmazónak plusz támogatást ad a Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség.

Az idénre vége a véradásnak

2019. Október 10.

Az idei utolsó véradási akciót tartották szerdán.

Dióverő Nagyvásár az Ér TV-ben

2019. Október 9.

Az alábbi elérhetőségen tekinthető meg az összeállítás.

Elfogadták a pályázati útmutatót

2019. Október 9.

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) értesíti a lehetséges kedvezményezetteket, hogy elfogadták az erdővédelemmel, éghajlattal kapcsolatos szolgáltatásokat (PNDR 2014–2020, 3/2020-as szesszió) érintő támogatás pályázati útmutatóját.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: