A rendőrfőnöknő cáfolja a híresztelést

2018. December 20.

Cosmina Dat rendőrfőnöknő közleményben cáfolja azokat az értesüléseket, melyek gyerekek állítólagos elrablási szándékáról kaptak szárnyra.

 

Ahogyan arról beszámoltunk, a szerdán tartott tanácsülésen szóba került: ismeretlenek állítólag megpróbáltak gyerekeket autójukba csábítani, feltehetően elrablási szándékkal. Az önkormányzat vezetői tájékozódtak az ügyben a rendőrségen, melynek vezetője, Cosmina Dat jónak látta egy közleményt megfogalmazni ez ügyben. Ebben egyebek mellett biztosítja a lakosságot, hogy a rendőrség minden körülmények között ellátja szolgálati feladatait. A szárnyra kapott és az on-line médiában terjedő híresztelést a gyerekek elrablási kísérleteiről alaptalannak mondja, amit ellenőrzésükre alapoz. A rémhír terjedésére példát is ad: egy külföldi rendszámú autó megállt, annak sofőrje egy utca holléte felől tudakozódott és ebből elindul egy "mese". Mindezzel együtt a rendőrfőnöknő óvatosságra, higgadtságra és figyelmességre int, illetve arra, hogy ha valami törvényelleneset tapasztal bárki, az tudjon használható információkkal szolgálni, mert ezek hiányában a rendőrség is tehetetlen. Az egyetlen "fehér autó", amibe bármelyik lakost akarata ellenére belekényszeríthetik (utalás arra, hogy a rémhír szerint egy fehér furgonba próbálta valaki beültetni a gyerekeket - szerk. megj.), de csak a törvényes keretek között, a rendőrségé, fogalmaz a rendőrfőnök, aki közleménye végén kellemes és nyugodt ünnepet kíván mindenkinek.

A közlemény teljes, román nyelvű szövege IDE kattintva olvasható el.További cikkek

Betlehem a főtéren

2018. December 20.

Szerda óta látható a karácsonyfa mellett.

Az RMGE küldöttsége a VII. Kárpát-medencei Összefogás Fórumán

Falugazdászok és fő feladataik

2018. December 21.

A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete (RMGE) Bihar megyei szervezete nemrégiben alkalmazott öt falugazdászt. Ezek egyike, aki szülővárosának és környékének ebbeli teendőit ellátja, az érmihályfalvi Nagy László agrármérnök.

Megtartották a felnőtt focicsapat szokásos évzáróját

2018. December 20.

Az Unirea sikeres őszi szezont tudhat maga mögött, hangzott el.

Háztartási gépek roncsprogramja

2018. December 19.

Szerdán indul a háztartási gépek roncsprogramja, amelynek keretében idén hatvanezer értékutalvány áll a lakosság rendelkezésére.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: