"A szalagot hordani bátorságot is jelent"

2019. Március 6.

Az elmúlt hét végén öt végzős osztály szalagavató ünnepségét tartották meg Érmihályfalván. Ezekből kettő líceumi, három szakosztály.

 

A két líceumi osztály ünnepségét pénteken este, a többiekét szombaton este tartották, mi az előző alkalmon vettünk részt, de a "koreográfia" mindkét esetben azonos volt. A művelődési ház zsúfolt nézőtere előtt, mely az ünnepeltek családtagjaival, barátaival volt tele, a diákok elsőként a Gaudeamus igitur című/kezdetű ballagási éneket adták elő, majd a műsorvezetők a mikrofonhoz szólították az 1. számú Technológiai Líceum (először hallottuk rendezvényen az iskolát megváltozott nevén említeni) igazgatónőjét. Zeffer Tímea egyebek mellett arról beszélt, hogy:"A feltűzendő  szalag több jelentést hordozó jelkép, mint minden szimbólum. Elválaszt a gyerekkortól, a diákévektől. A szalagot az elmúlt évek emlékeként is értékelhetitek, hiszen izgalmas korszakot éltetek át, és egyre csak gyűltek az ehhez az időszakhoz kapcsolódó szép emlékek. A szalagot hordani bátorságot is jelent. Hiszen hamarosan ismeretlen utakra léptek, nagy reményekkel. A szalagot az életetek azon szakaszában viselitek majd, amikor fontos dolgok dőlnek el és ti lesztek a főszereplői,  jó döntéseket kell hoznotok, és küzdenetek kell az álmaitokért. (...) Azt mondják, hogy az emlék, a tudás, a megszerzett tapasztalat az ember kincse, kiváltsága és megkülönböztető jegye. S ennek a kincsnek csak a kisebbik részét alkotja az, amit a múltból sikernek tartunk, amire büszkék lehetünk: a nagyobbik rész a tévedések emléke, ami lehetővé teszi, hogy ugyanazt a hibát ne kövessük el újra és újra. Mi mást kívánhatnék most nektek, mint azt, hogy a sikereitek gyűjteménye számosabb legyen a tévedéseknél." Másnap, a szakiskola végzőseinek hozzátette: "Bízom  benne, hogy jó szakmát választottatok magatoknak, jó szakemberekre mindig  minden körülmények között szükség  van és  lesz a társadalomnak. Életetekben, munkátokban, szavaitok, tetteitek hitelességét mindig őrizzétek meg." 
Az igazgatónő után az aligazgatónő, dr. Derşidan Ştefania búcsúzott hangjában hallható meghatódottsággal "a generációtól, melyhez nagyon kötődött". Azt kívánta nekik, hogy legyenek ambiciózus, értékes emberek, akik saját álmaikat valósítják meg, és legyen olyan életük, amit érdemes élni. Következett a szalagtűzés ünnepélyes folyamata: előbb az igazgatónő és az aligazgatónő kapta meg a szimbólumot, utánuk a testvériskola, a Debreceni Baross Gábor Középiskola és Kollégium képviseletében érkezett Nagyné Lengyel Éva és Leányvári Andrea tanárnők, aztán a XII. A. és XII. B. osztályfőnökei, Crăciun Călin és Nagy Melinda, illetve a névsor szerint a diákok. A végzős osztályok búcsúéneke után következett a tiszteletükre összeállított műsor, melyben közreműködött az iskola menettánccsoportja, illetve mellyel a XI. A. és XI. B. osztályok (osztályfőnökök  Ciucioiu Alina és Lakatos-Dienes Ilona) készültek. Szombaton a III. Kertészet, III. Mechanika és III. Felszolgáló osztályokat (osztályfőnökök Bánházi Miklós, Csepei Kálmán, Gergely Tamás) búcsúztatta a II. Mechanika-textil és II. Kertészet-felszolgáló osztály (osztályfőnökök Scurt Csilla és Mezei Emőke). 
      (Bihari Napló)  
   (További fotók itt: péntek és szombat.)

További cikkek

Idén is vidáman verseltek

2019. Március 6.

A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét idén is Érmihályfalván rendezték meg, az elmúlt pénteken kiderült, kik képviselhetik a megyét a szatmári országos döntőben.

Gazdatalálkozó, a közös érdek jegyében

2019. Március 7.

A jelenléti ív szerint ötvenen vettek részt a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei szervezete által szervezett érmihályfalvi gazdagyűlésen kedden délután.

(Illusztráció)

Két tornán is megyeközi döntősök a mihályfalvi diákok

2019. Március 5.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola hetedikes-nyolcadikos fiúkból álló focicsapata nyerte a Tanfelügyelőség szervezte torna megyei szakaszát, és részt vehet a megyeközi döntőn.

Iskolai közösségi szolgálat a múzeumban

2019. Március 5.

Kulturális és közösségi témakörben lehetőség lesz megismerkedni a múzeumi tevékenységek sokszínűségével.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: