A támogatási kérelmekről tartottak tájékoztatót

2020. Február 12.

Február 21-ig kell támogatási kérelmüket letegyék a helyi civil szervezetek, egyesületek - hangzott el a kedd délutáni gyűlésen.

 

Ahogyan arról beszámoltunk decemberben, a Helyi Tanács utolsó tavalyi ülésének napirendjén szerepelt a helyi civil szervezetek és egyházi közösségek támogatásáról szóló szabályzat , illetve annak kapcsán a támogatási kérelmeket és az esetleges fellebbezéseket elbíráló bizottságok megalakítása. 
Később magát a szabályzatot is elérhetővé tettük, ugyancsak a szükséges dokumentumok listáját is és a letölthető űrlapot - ITT.
A helyzet egyértelműsítésére kedden délután találkozót tartottak a Városházán, melyre a városban működő 23 érintett szervezet és közösség mindegyike meghívást kapott, mindegyik jelezte is részvételi szándékát, végül 9 képviseltette magát: az Unirea SK; a Silver Wings Egyesület; az Aladin Hero Team; a Pro Humanitas Egyesület; a Piros Rózsa Egyesület; a római katolikus, a görög katolikus és az ortodox egyházközség; a Szent Ferenc Alapítvány (Iskolaház).
Nyakó József polgármester a megjelenteknek elmondta: az ügymenet egyértelműsítésére, a kérdések megvitatására kérte találkozóra az érintetteket, a támogatási kérelmek elbírálásában majd az elszámolásokban is szigorúak lesznek, hiszen az elöljárósággal is az a Számvevőszék. Mivel a város idén ünnepli első írásos említésének 750. évfordulóját, a polgármester kérte, hogy aki teheti, a maga részéről ennek fényében szervezze eseményeit. 
A lehetőséget kihasználva több megjelent is kérdéseket fogalmazott meg, melyekkel tisztázták az időpontokat, határidőket, elszámolási módokat. Ahogyan az egyik felszólaló fogalmazott: az ügymenet nem nehéz, aki egyszer elvégzi, az megtanulja és annak mentén máshova, például a Megyei Tanácshoz is tud majd pályázni. 
Ami a legfontosabb: a Helyi Tanács vonatkozó szabályzata 22-es bejegyzésének értelmében a támogatási kérelem teljes dokumentációját kell letenni idén február 21-ig (péntek). A Helyi Tanács február 24-én tartandó gyűlésén fogja megvitatni a város költségvetését, aminek tervezete szintén tanulmányozható nyomtatásban a Városháza földszintjén, illetve online formában ITT.
A kérelmekkel megbízott városházi munkatárs Bibarţ-Nagy Tímea. 
A kérelmeket elbíráló bizottság 7 tagja: tanácsosok - Czeglédi Júlia, Zima Marius, Chiş Gheorghe, Boda Brigitta; a polgármester megbízottai - Paulenschi János, Berecz Irina, Szabó Réka.
A fellebbezéseket elbíráló bizottság 3 tagja: Kovács Attila tanácsos, illetve Farkas Emőke és Chirai Beáta.


További cikkek

Két meccs is lesz szombaton

2020. Február 12.

Az ifik és a nagyok is edzőmeccset játszanak szombaton.

(Fotó: politiadefrontiera.ro/oradea)

Afganisztánból indultak Nyugat-Európába

2020. Február 12.

Magyar és román határrendészek fogták el azokat az afgánokat, kiket egy szerb kalauzolt.

Nő az élelmiszer-utalványok értéke

2020. Február 11.

Az intézkedés a Hivatalos Közlönyben való megjelenésétől számított következő hónap első napjától léphet érvénybe.

(fotó: Rencz Csaba)

Templom megáldása vasárnap

2020. Február 11.

Böcskei László megyéspüspök ünnepélyes szentmise keretében áldja meg a külsőleg felújított római katolikus templomot.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: