Adó: emelés, amennyit a törvény előír

2019. Április 25.

Szerdán kora délután tartotta rendes áprilisi ülését a Helyi Tanács.

 

A képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja volt a város költségvetésének megvitatása. A tervezet ki volt függesztve a Városháza földszintjén, illetve online is tanulmányozható volt, mint megtudtuk, megjegyzések, észrevételek nem érkeztek hozzá. A téma kapcsán Nyakó József polgármester megjegyezte: ez egy "vitaindító" büdzsé, ezzel utalt arra, hogy bár a Megyei Tanács elfogadta a megye költségvetését, azt a PNL megtámadta, tehát a helyi végrehajtása is függvénye annak, mi lesz megyei szinten. A tervezetet a tanácsosok egyhangúan elfogadták.
Egy másik napirendi pont volt a 2020-ra szóló adók és illetékek megvitatása. A polgármestertől megtudtuk: az önkormányzat saját hatáskörében nem emel adókat, csak amire a törvény kötelezi. Ez jelenti az infláció mértékét, illetve azt, hogy azokat az utcákat, melyeknél az infrastrukturális fejlesztés indokolja, magasabb kategóriába kell sorolni, ami valóban adóemelkedéssel jár, de csak azokban az utcákban. Az átsorolást nem ejtik meg azoknál az utcáknál, ahol, bár folyamatban van a munkálat valamilyen fázisa, de a befejezés időpontját még nem látják pontosan. Bár az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés nem hangzott el, a szavazás nem volt egyhangú, az RMDSZ-es, PNL-s és PSD-s tanácsosok igennel szavaztak, az EMNP-sek tartózkodtak.


További cikkek

Eurorégiós versenyen a kézilabdás lányok

2019. Április 25.

Ötödik hely és gólkirályi cím.

Májusi programok

2019. Április 25.

Néhány olyan rendezvény, amelyeken bárki részt vehet május folyamán.

Alapkőletétel: "A biztonság és gyarapodás útja lesz"

2019. Április 25.

A terv szerint 2021. márciusára készül el a Debrecent a Nyírábrány-Érmihályfalva határátkelővel összekötő 48-as főút korszerűsítése. Szerdán délben tartották a fejlesztés alapkőletételi ünnepségét.

Bronzérmet hoztak el Szatmárról

2019. Április 24.

Hatos mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg az érmihályfalvi iskola VII.-VIII. osztályosok alkotta focicsapata Szatmáron, a Tanfelügyelőség szervezet megyeközi döntőn.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: