Adományozás a Magyarok Kenyerébe

2018. Június 29.

Felajánlásokat máris lehet tenni, a búzát a betakarítás végén gyűjtik össze.

(Illusztráció: magyarokkenyere.hu)

(Illusztráció: magyarokkenyere.hu)

Az érmihályfalvi RMDSZ is csatlakozik a Magyarok Kenyere elnevezésű jótékonysági programhoz, melynek során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. Egyelőre a felajánlásokat gyűjtik, magát a búzamennyiséget majd az aratás befejezése után szedik össze. Érmihályfalva testvérvárosában, Hajdúnánáson július 7-ént tartanak egy arató-ünnepséget, melyen a város küldöttsége is részt vesz. Mivel Hajdúnánás az egyik olyan központ, ahol regisztrálják az adományokat, az érmihályfalvi küldöttség mintákat visz magával a felajánlásokból, hogy a gyakorlatban is kerüljenek be azok a majdani nagy közösbe (a határon túli felajánlásokat nem kell Magyarországra szállítani, hiszen jórészt úgyis visszakerülnek határon túli idős- és gyerekotthonokhoz). A mintákért a szervezők elmennek, érdeklődni és a felajánlások sorához csatlakozni a 0755-088132-es telefonszámon lehet. Mennyiségi határ nincs, tehát kis- és nagygazdákra is vonatkozik a lehetőség. 

Idén újra lesz Dióverő Nagyvásár. Annak keretében lesz lehetőség, hogy mezőgazdasági kiállítás keretében a gazdák bemutassák terményeiket. Erre is lehet jelentkezni a fenti telefonszámon, mintákat várnak búzából, árpából, rozsból, repcéből és napraforgóból.


További cikkek

A látványterv egy részlete

Ajánlatokat várnak a tanmedence megtervezésére

2018. Június 29.

Az ADD az elmúlt héten meghirdette az Érmihályfalvára épülő tanmedence megtervezésének pályázatát.

Nagy igény volt a lomtalanításra

2018. Június 30.

Olyan igény volt a lomtalanítási akcióra, hogy a gyűjtést végző cég eleget sem tudott tenni a sok kérésnek, kedden folytatják az utcák bejárását. A sorsolást azonban megtartották szombat este.

Külső felújítás a katolikus templomon

2018. Június 29.

Az érmihályfalvi római katolikus templom külső felújítása során kicserélik az ablakokat is, ám az új nyílászárók megőrzik az eddigiek jellegzetes formáját. A munkálatot két lépcsőben végzik el.

Csapat első az Aladin Hero Team

2018. Június 29.

Három ország 27 csapata között lett első az Aladin Hero Team a VI. Csomád Kupán.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: