Aki "zelkes" volt, "zelkes" marad

2018. Május 31.

Hat nyolcadikos osztály búcsúzott csütörtök délben a Zelk Zoltán Általános Iskolától.

 

Újra nagy hőségben és nagy zsúfoltságban került sor a Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikosainak ballagására. A hat osztály búcsúztatására csütörtök délben került sor, amikor a diákokat, tanárokat, szülőket, rokonokat Csengeri Csongor igazgató, illetve Körmendi Gyula aligazgató köszöntötte (előbbi magyarul, utóbbi románul, a további rész is kétnyelvűen zajlott).

Ezt követte a VII. osztályosok búcsúztató beszéde, melyben egyebek mellett elhangzott: "El kell búcsúztassunk titeket, aminél fájóbb feladatot nem is kaphattunk volna. Nem fogunk látni titeket minden nap, nem futunk össze a folyosókon, tornaórán, a bódéban. (Utóbbi az iskola főépülete melletti kis üzlet "beceneve" - szerk. megj.) Átvesszük a stafétát tőletek, ami keserédes érzés. (...) Aki zelkes volt, az zelkes marad. Ne feledkezzetek meg arról a helyről, ahol minden elkezdődött, az itt hagyott barátokról, tanárokról, élményekről, mert mi nem fogunk megfeledkezni rólatok. Itt maradtok velünk az átbeszélgetett szünetekben, az átnevetett próbákban és az átbulizott suli-bulikban." A továbbiakban ugyancsak a hetedikesek adtak elő műsort, majd a nyolcadikosok búcsúbeszédei következtek. 

Ezt követően osztályonként és névsor szerint szólították színpadra a diákokat és az osztályfőnököket, hogy átvegyék a ballagáshoz elengedhetetlen batyukat: VIII. A - Fele Mioara, VIII. B. - Bordi Maria, VIII. C. - Szabó Emőke, VIII. D. - Erdődi Emma, VIII. E. - Török Erzsébet, VIII. F. - Tatár Katalin. 

A végzősök maguk is rövid műsorral, illetve fotókból készül összeállítással emlékeztek "zelkes" éveikre, ehhez az emlékezéshez a tanárok kórusa is hozzájárult. 

Az ünnepség végén a nyolcadikosok, a Gaudeamus éneklése közben, kiballagtak az udvarra, ahol már virágcsokrokkal, egyéb ajándékokkal vártak rájuk a családtagok, rokonok.


További cikkek

Festették az útjelzéseket

2018. Május 31.

Két zebra, parkolóhelyek, sávokat elválasztó csíkozás - útjelzések a Bethlen Gábor utcán.

Nyíló Akác Napok 2018 - Képekben

2018. Május 31.

Ezernél is több képen lehet felidézni a fesztivál emlékezetes perceit az alábbi elérhetőségen.

Mintha két csapatunkat láttuk volna...

2018. Május 31.

Ha tudunk úgy játszani, mint a második félidőben, miért játszunk úgy, mint az elsőben?!

Hangverseny a püspökladányi és három helyi kórussal

2018. Május 31.

Három helyi és a püspökladányi kórus ad koncertet a római katolikus templomban június 10-én.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: