Amikor adni jobb, mint kapni…

2020. Július 3.

Bízunk benne, hogy még sok hasonló kezdeményezésről számolhatunk be.

 

Az interneten rengeteg olyan kezdeményezéssel találkozhattunk az elmúlt években, ahol civilek, úgynevezett alulról induló mozgalmak csodás dolgokat vittek véghez. A magyarországi híradásokból szinte mindenki megismerhette Zentét, az SMA 1 betegséggel diagnosztizált kisfiút, akiért egész Magyarország összefogott, hogy a kezeléséhez szükséges 700 millió forintot előteremtsék. És ugyanez az összefogás azóta már kétszer megismétlődött. Az ilyen mozgalmak híre egyre több emberhez eljut, és elmondhatjuk, hogy most a szemünk láttára legalább két ország emberei fogtak össze, hogy Noelnek, a romániai magyar kisfiúnak is előteremtsék ugyanazt a 700 millió forintnál is drágább kezelés árát.

Az összefogáshoz kapcsolódva szeretnénk bemutatni egy olyan megmozdulást, ami Érmihályfalván valósult meg, szintén civil kezdeményezésből kiindulva. A hollandiai Schakel Willem hónapokkal ezelőtt a fejébe vette, hogy szeretne segíteni annyi érmihályfalvi rászoruló családnak, amennyinek csak tud. A Pro Humanitas Egyesületet kereste meg azzal a kész tervvel, hogy összeállított 35 olyan tartós élelmiszerből, alapvető háztartási cikkekből, és gyermekeknek szánt ajándékokból álló csomagot, amit rászoruló családoknak szeretne odaadni. Abban kérte a Pro Humanitas Egyesület segítségét, hogy mivel ők ismerik a lakosságot, segítsenek megtalálni a megfelelő családokat, és elérni őket, amikor eljön személyesen átadni a csomagokat. Azonban az átadás nem a tervek szerint alakult, mivel a COVID-19 pandémia közbeszólt. Willem  eltervezett repülőútja nem valósulhatott meg, így az egyesület, a családok felkutatása mellett, elvállalta a csomagok célba juttatását is. Az adomány még tavasszal megérkeztek Érmihályfalvára egy teherautón, majd pár hetes kényszer várakozás következett a kijárási korlátozások miatt. A hétfői napon kezdődött meg a családok személyes felkeresése, amelyet a Pro Humanitas Egyesület alapítója, Karsai Attila, valamint jelenlegi elnöke, Csűri József vállalt el. A tervek szerint a pénteki nappal bezárólag az összes családot felkeresik, célba juttatják a csomagokat, örömet okozva ezzel azoknak az embereknek, akik akár betegség, akár más okból kifolyólag nélkülözni kényszerülnek.

Bízunk benne, hogy még sok hasonló kezdeményezésről számolhatunk be. Ha mindenki egy olyan dolgot ad hozzá a kezdeményezéshez, amiből neki picivel több van az átlagnál, szinte garantált az öröm: a tőke, a szállítás, a kapcsolatok, a fizikai munka, az idő mind olyan dolgok, amelyek nem egyenlően álnak rendelkezésünkre, így egyformán értékesek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy habár közhelynek hangzik, mégis bárki átkerülhet váratlanul a segítők közül a nélkülözők közé, így megnyugtató tudni, hogy egyre többen odafigyelnek a nehéz helyzetbe kerülő emberekre.További cikkek

Szolidárisak kell legyünk minden téren!

2020. Július 6.

Összefogva hatékonyabban és eredményesebben tudunk megbirkózni a nehézségek legyőzésében.

Ismét Aratók Találkozója volt Hajdúnánáson

2020. Július 6.

A hagyományhoz híven július első szombatján tartották meg Hajdúnánáson a XII. Hagyományőrző Aratók Találkozóját. Az egész napos programon részt vett a testvérváros, Érmihályfalva, küldöttsége, a Magyarok Kenyere programba szánt adományt is átadva.

Életkerék - 2020 Június

2020. Július 2.

A június folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Újra nyílt a múzeum

2020. Július 1.

Készülünk településünk első írásos említésének 750. évfordulójára

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: