Anne Frank - Edelényi Vivien egyéni estje

2019. November 25.

Szerdán este a Bartók Béla Művelődési Házban.

 

November 27-én, szerdán este 18 órától Edelényi Vivien, a debreceni Csokonai Színház tagja mutatja be a Bartók Béla Művelődési Házban Anne Frank - Történetek a hátsó traktusból című előadását.

Anne Frank egyetlen írásával vált világhírűvé, naplójával, amelyben a második világháború egyik szörnyű tragédiájának eseményeit, reflexióit örökítette meg. A családot utolérte a nácizmus őrülete, és 1942-ben a német megszállás után egy amszterdami ház rejtekébe kényszerültek, itt, a "hátsó traktus" feltételezett védelmében íródott Anne naplója, amelyet 1942 és 1944 között vezetett. Nagy részletességgel, a világra nyiladozó értelem naivságával számol be a körülötte beteljesülő, végzetes eseményekről. A könnyed, színes csevegés az idő haladtával úgy válik egyre drámaibbá, ahogyan az értetlen, világra rácsodálkozó kislányból - a kiszolgáltatottság szorításában - koraérett felnőtt válik. Stílusa ugyanakkor mindvégig egyéni, finom humorral átszőtt beszámoló marad. Mesél könyvekről, elméletekről és emberekről; az első szerelemről és a legszebb emberi érzésről, a szeretetről. A napló híven tudósít a rejtőzködő családok mindennapjairól, a túlélés művészetéről és a háborús eseményekről is, amelyeknek szerencsés végkifejletében, a szabadulás eljövetelében Anne bízott, és amelyet már nem érhetett meg.

Az előadás hossza 50 perc.
Színpadra állította és játssza Edelényi Vivien
Jegyárak: gyerek és nyugdíjas 7 lej, felnőtt 10 lej.További cikkek

Negyedik győzelem zsinórban

2019. November 25.

A jó sorozat folytatódhat: a szezon utolsó fordulójában itthon játszik az Unirea, szombaton.

Találkozó a természetvédelmi területen gazdálkodókkal

2019. November 25.

A Natura 2000 adminisztrátorai várják az érintetteket.

Keresztszentelés a Pásztorgazon

2019. November 19.

A régi helyére a múlt vasárnapra elkészült az új kereszt.

Várják az egykori osztálytársakat

Rendezvények a Piros Rózsa Egyesületnél

2019. November 18.

Az érmihályfalvi Piros Rózsa Közösségi és Kulturális Egyesület két eseményt is szervez a közeljövőben, melyre várja az érdeklődőket.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: