Anyák napja, és városi "születésnap"

2014. Május 5.

Az édesanyákat köszöntötték, illetve a várossá nyilvánítás 25. évfordulójára emlékeztek vasárnap Érmihályfalván. A meghirdetett programot az időjárás "átszervezte".

 

Az időjárás átrendezte az Érmihályfalván vasárnap délutánra tervezett programot. Eredetileg szabadtérre hirdettek meg több eseményt is, ám a szokás szerint ilyenkor a főtérre kirakott EU-tagország lobogókat viharos szél tépdeste, ami a színpad félállítását is értelmetlenné tette, a programok a kultúrházba költöztek. A Nagyváradi Fúvószenekar térzenéjéből így "beltéri" zene lett, ám a muzsikusok ebben a formában is remek hangulatot teremtettek. Amíg az idősebb generáció már csak a temetőbe kivitt virággal emlékezhet édesanyjára, addig a fiatal édesanyák gyönyörködhetnek gyerekeik műsorában, mondta anyák napi köszöntőjében Nyakó József polgármester, és ezzel át is tértünk az anyukák köszöntésére, melynek során kisdiákok adták elő műsorukat, majd a város tucatnyi előadócsoportja követte őket. Egy új díjat is átadtak ezúttal, 10 jelölt közül kiválasztva azt az édesanyát, aki nagy család mindennapjait igazgatja példás módon: Kelemen Edit 5 gyereket nevel.

Huszonöt év távlatából nézve megérte-e Érmihályfalvát várossá nyilvánitani 1989. május 4-én? Ez volt az alapkérdése annak a talk show-szerű beszélgetésnek, melyen különféle területek (egészségügy, közigazgatás, tanügy, vállalkozó) képviselői mondták el véleményüket. Bár a helyieket nem kérdezték meg akkor az intézkedésről, egyöntetű volt a vélemény, hogy arra nagy hatással voltak a mintegy fél év múlva bekövetkezett "decemberi események". Mérlegre téve jót és rosszat, a konzekvencia az volt, hogy a városi státusz mégis több előnnyel jár, és hiba volna engedni az időről-időre megjelenő véleményeknek, miszerint vissza kellene lépni a községek közé, még akkor is, ha van igazságtartalma a már híressé vált szállóigének: Ez a falu város! Bizonyára vannak, akik nem így gondolják, ám ők sajnos nem vettek részt a bárki számára nyitott beszélgetésen...

Az utolsó programnak hirdetett szabadtéri retro buli ugyancsak az időjárási viszonyok miatt elmaradt.

(BN)További cikkek

Az idei szépségverseny jelöltjei, egy versenyző nem volt jelen a fotózáson

Nyíló Akác Szépe 2014 - A jelöltek

2014. Május 6.

Heten versenyeznek idén a Nyíló Akác Szépe cím elnyeréséért. Alább bemutatjuk a riválisokat.

A gyerekek műsoruk közben, előttük Kosza Erzsébet, a gyerekotthon vezetője

Anyák napi köszöntő

2014. Május 6.

A gálospetri gyerekotthon lakói adtak elő műsort Anyák Napja alkalmából a szociális központban.

Nyíló Akác Napok 2014. - A program

2014. Május 5.

Május 15. és 18. között kerül sor a XXII. Nyíló Akác Napok fesztiválra. Alább a tervezett program, melyet folyamatosan frissítünk az esetleges módosulásoknak megfelelően.

A Transbuldex Ringen kezdődött meg az országos bajnokság

Elrajtolt a motocross bajnokság

2014. Május 5.

A vártnál és reméltnél kevesebb sportoló vett részt a motocross országos egyéni bajnokság első futamán Érmihályfalván, ami Közép-Európa Kupa futam is volt egyben.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: