Arany, ezüst és bronz minősítések Micskéről

2018. Június 4.

Két érmihályfalvi kisdiák jutott be az idei népdalverseny országos döntőjébe.

Az érmihályfalvi küldöttség, jobbra Felvinczi Erzsébet két tanítványával

Az érmihályfalvi küldöttség, jobbra Felvinczi Erzsébet két tanítványával

Az idén Micskén, a Miskolczi Károly Általános Iskolában szervezték meg az Őszirózsa népdalvetélkedő megyei szakaszát. A Darabont Aliz tanárnő által szervezett körzeti szakaszról "tucatnyi", vagyis tizenkét diák jutott tovább a Zelk Zoltán Általános Iskolából. Az alkalomhoz illő népviseletben sorakoztak a gyerekek ezen a szép májusi napon, arra várva, hogy a szakmai zsűri előtt megmutassák gyönyörű hangjukat. Nem is vallott szégyent senki, szívet melengető, felemelő érzés volt hallani a sok szép és változatos népdalt. Három kategóriába sorolták a versenyzőket: bronz, ezüst és arany minősítést osztott a zsűri. 
Az érmihályfalvi csapat legtöbb tagja ezüst minősítést kapott, de mindannyiunk örömére elhozhattunk egy arany fokozat I. hely címet is András László Roland I. E. osztályos tanuló révén, aki ugyan begipszelt lábbal sántikálta végig a versenyt, de megmutatta, hogy így is lehet kitűnő eredményt elérni. Második helyezést ért el szintén az I. E. osztályból Orosz Erzsébet, mindketten Felvinczi Erzsébet tanítónéni tanítványai.  Ők ketten képviselhetik Érmihályfalvát az országos versenyen októberben Újszentesen, a  Temesvár melletti községben. Felkészítésükben nagy szerepe volt Marosán Csilla énektanárnőnek illetve a dihenesi iskolaépület mellett lakó és népdaléneklésben sikeres előadónak, Csűri Kati néninek - ezúton is köszönet nekik!
 Köszönet a szervezőknek és mindazoknak, akik segítségével eljuthattunk Micskére, ahonnan élményekben és szakmai tudásban gazdagodva érkeztünk haza.

További cikkek

Még két meccs a szezonból

2018. Június 4.

Csekély reménnyel látogatott csapatunk Mácsapusztára, és ez be is igazolódott... Szombaton utolsó bajnoki forduló, jövő szerdán kupadöntő.

Újra volt gyereknap Érmihályfalván

2018. Június 5.

A rossz idő "előszele" vetett véget az Érmihályfalván tartott gyereknapnak vasárnap, amely azonban addig igen sikeresnek bizonyult. Idén is volt családi vetélkedő, melyre öt csapat nevezett be.

Véget ért a 8. Bölcs Diákok országos szintű verseny

2018. Június 1.

Az alábbi elérhetőségen akár meg is nézhető, hogyan szerepelt a líceum csapata Kolozsváron, a Bölcs diákok országos vetélkedő elődöntőjében. Mezei Emőke tanárnő írása.

Nyíló Akác Napok 2018 - Képekben

2018. Május 31.

Ezernél is több képen lehet felidézni a fesztivál emlékezetes perceit az alábbi elérhetőségen.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: