Arany fokozatra minősítették az érmihályfalvi "ördögöt"

2018. Június 5.

A Móka színjátszó csoport Komlón szerepelt Molnár Ferenc darabjával, a IV. Komlói Amatőr Színjátszó Találkozón.

A Móka előadói a zsűri tagjaival

A Móka előadói a zsűri tagjaival

Az elmúlt évekhez hasonlóan az érmihályfalvi Móka Színjátszó Kör idén is több magyarországi színjátszó találkozón vesz részt, képviselvén városunkat és a határon túli amatőr színjátszást. Ajka, Balassagyarmat, Komló, Vasvár, Budapest - ezeken a helyeken léptek /lépnek fel ebben az évben, eddig nem eredménytelenül. Május 31 - június 3. között rendezték meg a Baranya megyei Komlón a IV. Komlói Amatőr Színjátszó Találkozót (KASZT), melyre előválogatás alapján lehetett bekerülni. Több mint 80 produkció közül választották ki azt a tizenegyet, amelyek idén versenybe szállhattak. Így kerültek be székesfehérvári, győri, pécsi, körmendi, celldömölki, inárcsi, ikervári, veszprémi társulatok - és az érmihályfalvi Móka.

A mókások Molnár Ferenc Az ördög című darabját mutatták be a négynapos fesztivál záró produkciójaként, melyet a rangos zsűri azonnal értékelt is. A neves szakmai zsűri tagjai: Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth - díjas színésznő, Pataki András főrendező, a soproni színház igazgatója, Németh Ákos, József Attila - díjas drámaíró és Regős János rendező, a Magyar Szín - Játékos Szövetség elnöke - mindannyian kiemelték az előadás erősségeit, hangsúlyozván a letisztult játékot, az erős karakterformálást, valamint az emlékezetes és nívós színészi alakításokat. A zsűritagok pozitív szakmai véleménye már maga elégtétel lehetett az érmihályfalvi csapatnak, ám a jutalmazásnak itt még nem volt vége: amint az ünnepélyes díjátadón kiderült, a produkciót ARANY fokozatra minősítették, ugyanakkor megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériumának 100 ezer forinttal járó különdíját is. Az Arany minősítésnek köszönhetően a csapat fellépési lehetőséget kapott Budapesten a Nemzeti Színházban, valamint egy szintén budapesti novemberi fesztiválon, mindkét helyen Az ördöggel. A Móka tehát díjakkal, meghívásokkal és élményekkel gazdagon térhetett haza. Az ott töltött napok alatt ismét lehetőség nyílt találkozni ismerősökkel, barátokkal, remek előadásokat megnézni és hasznos értékeléseket meghallgatni olyan emberek szájából, akiknek a szava sokat ér ebben a szakmában. Tanultunk és szórakoztunk, hiszen a szervezők minden nap egy-egy koncerttel kedveskedtek a fesztiválozóknak, így láthattuk és hallhattuk az Atilla fiai rock-társulat híres énekeseit ( Kalapács József, Rudán Joe, Mr. Basary stb.), a Budapest Jazz Orchestra és Wolf Kati, Kocsis Tibor, Csordás Levente közös Queen - koncertjét, valamint Vastag Csabát és zenekarát. Tartalmas napok vannak a Móka háta mögött, reméljük, a következő KASZT - on is jelen lehetünk majd, hiszen ez a színjátszó találkozó valóban a Kárpát - medence egyik legfontosabb amatőr színházi eseménye.

Köszönjük Érmihályfalva önkormányzatának, hogy ezúttal is támogatta utazásunkat.

    Boros Emőke tanárnő, Móka-tag


További cikkek

Mondókaverseny Margittán

2018. Június 6.

A negyedik megyei szintű mondókaversenynek a margittai Művelődési Ház adott otthont május 26-án. A résztvevők és a jutalmazottak között is voltak érmihályfalviak.

Jó eredmény és sok élmény az U10-es focisoknak

2018. Június 6.

Az ötödik helyet szerezte meg a nyolc csapatos mezőnyben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola U10-es focicsapata Bukarestben. A tehetségkutató tornán mentoruk Miodrag Belodedici volt.

Újra volt gyereknap Érmihályfalván

2018. Június 5.

A rossz idő "előszele" vetett véget az Érmihályfalván tartott gyereknapnak vasárnap, amely azonban addig igen sikeresnek bizonyult. Idén is volt családi vetélkedő, melyre öt csapat nevezett be.

Még két meccs a szezonból

2018. Június 4.

Csekély reménnyel látogatott csapatunk Mácsapusztára, és ez be is igazolódott... Szombaton utolsó bajnoki forduló, jövő szerdán kupadöntő.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: