Aranyosláposon síeltek cserkészeink

2018. Március 6.

Az érmihályfalvi cserkészek idén is voltak sítáborban.

 

"Idén érték el azt a kort, amikor igazán élvezik a cserkészek a sí és nyári táborozásokat is. Már nem csak a táborok programjain érezték jól magukat, hanem barátságokat is bátrabban kötöttek. Így tartalmasabban tudták eltölteni a két program közötti szabad foglalkozásokat. Nagy örömmel tölt el látni, hogy olyan gyerekek, akik soha nem találkoztak volna, a cserkészet által jó barátok lettek." A fenti, Gliga Judit cserkészvezető által fogalmazott sorok a Bihar megyei cserkészek első, decemberben megjelent lapjában, a Cserkész Újságban olvashatóak, a 14. számú érmihályfalvi Kölcsey Ferenc cserkészcsapat számára fenntartott oldalon, és az elmúlt évi élményekre vonatkoznak. 

Az idei év sem ígérkezik eseménytelenebbnek, hiszen az említett év eleji szokásos sítáboron már túl is vannak cserkészeink: február 25. és 27. között voltak 15-en Aranyosláposon (Arieseni), a nagyváradi Ady Endre Líceum vendégházában. A napok reggeli tornával kezdődtek, síeléssel, szánkózással, túrázással folytatódtak. 

A megye 16 cserkészcsapata kettes-hármas csoportokra osztva, felváltva vesz részt a téli táborozáson - a mieink a szalacsiakkal és a belényesújlakiakkal voltak együtt.

Cserkészeink legközelebbi programja, hogy idén is részt vesznek a március 15-i ünnepségeken Nagyváradon, ahol szokás szerint fogadalomtételre, illetve fogadalommegújításra is sor kerül.


További cikkek

(Illusztráció)

Halasztották a bajnoki rajtot

2018. Március 7.

A tavaszi első fordulót elhalasztották, ezért egy hét késéssel a második fordulóval kezdődik a focibajnokság.

Elemezték a szervezet működését

2018. Március 7.

Hétfőn este került sor Érmihályfalván a helyi RMDSZ-szervezet beszámoló és küldöttjelölő gyűlésére. Lajstromozták az elmúlt időszak rendezvényeit, elemezték a szervezet irodájának működését.

Felmelegedésre és csapadékra számíthatunk

2018. Március 6.

Általános felmelegedésre és sokfelé csapadékra számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) március 5.-e és 18.-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. A szakemberek szerint jelentősebb mennyiségű csapadék 11.-e körül várható.

Balról: az eredményhirdetésre ott maradt Móka-tagok; jobbra: az elismerésül kapott oklevél

Ámor és Mammon Balassagyarmaton

2018. Március 6.

Egy Balassagyarmaton tartott színjátszó fesztiválon vett részt nemrégiben a Móka, melyre egy korábbi előadásukat újították fel. Boros Emőke beszámolója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: