Az ígértnél több adományt adhattak le

2018. Augusztus 2.

A korábban jelzett 40 mázsa helyett 50 mázsánál is több lett az adomány.

Az Érmihályfalván gyűjtött búza a létavértesi központban

Az Érmihályfalván gyűjtött búza a létavértesi központban

Nemrég számoltunk be arról, hogy Érmihályfalva képviselői is részt vettek Hajdúnánáson a X. Hagyományőrző Aratók Találkozóján. Az alkalmat kihasználva Nyakó József polgármester, helyi RMDSZ-elnök jelképesen átadta Szólláth Tibor hajdúnánási polgármesternek, a Hajdú Bihar Megyei Területi Agrárkamara igazgatójának azt a búzamennyiséget, melyet a város RMDSZ-szervezete gyűjtött helyi kis- és nagygazdáktól a 8. Magyarok Kenyere programhoz csatlakozva, melynek mottója: "Sok millió búzaszem, egy nemzet". Akkor csak két zsáknyi búzát vittek, hiszen még teljében volt az aratás, a napokban azonban a Létavértesen létrehozott gyűjtőpontba eljuttatták a teljes mennyiséget. Ez a korábban jelzett 40 mázsa helyett 50 mázsánál is több lett, az adományozók: Horváth Sándor, Kiss Imre, Simon József (1000 kg), Nemes Csaba (780 kg), Rizó Pál, Somogyi Zoltán (500 kg), Karsai Zoltán (300 kg), Tarpai Sándor (200 kg). Az összesen 5280 kg búzát a gyűjtőpontból viszik megőrletni, majd az akció szervezői osztják vissza a támogatandó idős- és gyerekotthonoknak. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak azoknak, akik tettekkel válaszoltak a felhívásra, csatlakozva a jótékonysági mozgalomhoz.

   (Bihari Napló)További cikkek

"Gorillashow" Érmihályfalván

2018. Augusztus 3.

Idén ötödik alkalommal látogatott el városunkba az angliai The Flying Gorillas nevű csoport, mely az érmihályfalvi Philadelphia Alapítvánnyal közös európai uniós projekt keretén belül a táncszínház izgalmas világába vezette be az arra fogékony gyerekeket. Boros Emőke tanárnő beszámolója.

Bírságok: Két nap helyett két hét

2018. Augusztus 3.

Augusztus 24-én lép életbe az a törvény, mely lényeges változásokat hoz a bírságok kifizetésével kapcsolatban.

Balatonlellén edzőtáborozott az Aladin

2018. Augusztus 2.

Az érmihályfalvi Aladin Hero Team kempo versenyzői Balatonlellén vettek rész egy hetes edzőtáborozáson, mely övvizsgával zárult.

Hatodik hagyományőrző napok

2018. Augusztus 2.

Hatodik alkalommal tartják meg Érmihályfalván a Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napokat. Szerdától szombatig a már megszokott foglalkozások mellett újdonságokkal is várják nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: