Az ötletekhez mindig kerülnek megvalósítók

2018. Október 1.

A színpadon előadások zajlottak, közben a Gödör rendezvényházban előbb EU-s programokat ismertettek, utána az Érmihályfalva vásártörténete című kiadvány bemutatója volt.

 

Még javában zajlott a főzőbemutató, amikor vasárnap kora délután a Gödör rendezvényházban az EVS, az Erasmus+, az EGE Platform Europe, a Life Long Learning programokról tartottak tájékoztatót az Europa Direct tájékoztató központ közreműködésével, amit az EU-tagállamokról szó vetélkedővel toldottak meg. Időközben a sátorban volt színpadon Generációk harmóniája címmel kezdődött műsor, melyben fellépett a hajdúnánási Szalmakalap citeraegyüttes, Balmazújvárosból az idősebb és legifjabb Rózsa Péter alkotta nagyapa-unoka páros, a helyieket a Százhold, a Bank utca és a Dihenes csapatok képviselték.

Délután 4 órakor kezdődött az Érmihályfalva vásártörténete című kiadvány bemutatója. Elsőként Nyakó József polgármester mondott köszönetet Szilágyi Andrea muzeológusnak, akiknek adatgyűjtő és szerkesztői munkáját dicséri a kötet. Az elöljáró elégtétellel nyugtázta, hogy a megfogalmazódó ötletek megvalósítására mindig kerül kapacitás, mint ebben az esetben is. Kapcsolódó témaként említette meg, hogy előző nap a Fürge Lábak néptánccsoport 15 lánytagja 20-20 lejjel indulhatott el a piacon, hogy lemérjék: ki vásárol a legrátermettebben. A legjobban Brejan Nikolett sáfárkodott (aki ezért még szombaton kapta meg jutalmát). A bemutatón jelen volt Szabó Ödön képviselő, aki előzőleg a kiállítást is megnézte, illetve köszöntötte a színpadi program publikumát. A kötettel kapcsolatban elmondta: meglátása szerint Érmihályfalván példaértékűen kutatják és ismertetik meg a nagyközönséggel a település múltját. Ehhez érkezik intézményes támogatás, ami azonban mit sem érne, ha nem lenne kit, kiket támogatni. A megyei RMDSZ ügyvezető elnöke a kiadványt átlapozva megállapította, hogy az jól dokumentált, alapos munka. Azt annak szerzője, Szilágyi Andrea is bizonyította, hiszen az őt méltató szavak megköszönése után prezentáció formájában nem csak a kutatómunka részleteibe avatta be hallgatóságát, de magából a kötetből is elárult részleteket, bemutatott érdekes illusztrációkat. Mint elhangzott, az adatgyűjtés nem zárult le a kiadvány megjelenésével, hiszen minden írott emléket, fotót, visszaemlékezést továbbra is várnak, ami akár egy újabb kiadvány, esetleg egy későbbi monográfia része lehet.

A bemutató résztvevői ingyen kapták meg a kiadványt, amit dedikáltathattak. 


További cikkek

A termés megáldása ökumenikus ünnepségen

2018. Október 1.

Két püspök és két helyi lelkész áldotta meg az idei termést, illetve ezzel szimbolikusan az egész Érmellék mezőgazdasági kincseit.

Vásárzáró koncertek

2018. Október 1.

Popzene, cigányzene és latin ritmusok. Mindez a vasárnap esti koncerteken.

Sütöttek, főztek, nótáztak

2018. Október 1.

A városrészek, civil egyesületek illetve a testvértelepülések csapatai is berendezték alkalmai konyháikat vasárnap.

A Budapest XVI. kerületéből érkezett Andantino furulyaegyüttes

Helyi és testvérvárosokból érkezett előadók a színpadon

2018. Szeptember 29.

Mintegy négy órán át tartott a színpadi produkciók sora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: