Bárki köthet nyugdíjbiztosítást

2018. Augusztus 7.

Ettől az évtől bárki megkötheti a nyugdíjbiztosítási szerződést az állami nyugdíjpénztárral, hogy joga legyen a korhatárral történő nyugdíjaztatásra, vagy növelje a járulék mértékét.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Ettől az évtől bárki megkötheti a nyugdíjbiztosítási szerződést az állami nyugdíjpénztárral, hogy joga legyen a korhatárral történő nyugdíjaztatásra, vagy növelje a járulék mértékét.

A kifizetés történhet havonta, vagy legfeljebb egy évre előre, s az összeget fizetheti maga a biztosított, vagy az általa meghatalmazott személy, annál a nyugdíjpénztárnál, ahová a biztosított lakhelye szerint tartozik – adja hírül közleményben a Bihar megyei intézmény. A kifizetési határidő minden hónap 25-e, az előző hónapra vonatkozóan, s késés esetén késedelmi kamatot számítanak fel, a törvény előírásainak megfelelően. Amennyiben hat egymást követő hónap során a biztosított nem fizeti ki a nyugdíjbiztosítási hozzájárulást, a pénztár egyoldalúan felbontja a vele kötött szerződést; ebben az esetben a már kifizetett összeget nem kapja vissza, viszont az beszámít majd a nyugdíj megállapításakor.

A szerződésben feltüntetett havi jövedelem mértéke módosítható a szerződéshez csatolt kiegészítő okirattal. Erre a hónapra a legkisebb összeg, amelynek alapján kiszámítják a hozzájárulás mértékét, 1403 lej, azaz a bruttó átlagbér 35%-a (amely jelenleg 4007 lej).

A minimális hozzájárulás erre a hónapra 351 lej, azaz a legkisebb jövedelem 25%-a. Februártól a legkisebb összeg 1457 lej lesz, a minimális hozzájárulás pedig ennek megfelelően 364 lejre nő.

A január elseje előtt megkötött nyugdíjbiztosítási szerződések a megkötésükkor érvényes jogszabályok szerint maradnak érvényben.

A Bihar megyei Nyugdíjpénztár arra is felhívja a figyelmet a közleményben: a szerződés az állami nyugdíjra való jogosultság elnyerése mellett kedvezményes gyógyüdülőjegyekre, valamint temetkezési segélyre is feljogosít. A szükséges dokumentumok: az igénylő, illetve a felhatalmazott személyazonossági okirata, illetve a felhatalmazást bizonyító okirat. Fizetni a területi nyugdíjpénztárak székhelyén, továbbá postai, valamint banki átutalással lehet, a következő számlára: RO69TREZ07622210304XXXXX; adóügyi szám:13589510.

További információk a 0259/430–728 telefonszámon, a 115, valamint a 156 melléken igényelhetők, e-mailen a mail@cjpensiibihor.ro címen, illetve az intézmény székhelyén, a biztosítottak nyilvántartási irodájában (birou Evidenţă Contribuabili).

Az ügyfélfogadás hétfőtől csütörtökig 8 és 14, pénteken pedig 8 és 12 óra között zajlik.

        (Bihari Napló)


További cikkek

Városunk küldöttsége az V. Hajdúk Világtalálkozóján

2018. Augusztus 7.

Konferencián és hagyományőrző katonai bemutatón vettek részt.

Hazai környezetben készül az Unirea

2018. Augusztus 8.

Hét csapatot működtet a következő bajnokságban az Érmihályfalvi Unirea. A felnőtt együttes szombaton hazai pályán játssza következő edzőmeccsét.

Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok zajlottak

2018. Augusztus 7.

Hatodik alkalommal került sor az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megrendezésére Érmihályfalván, amelyet idén nyáron is a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva Önkormányzata támogatott.

Életkerék - 2018. Július

2018. Augusztus 6.

A július folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: