Befednék a sportpályát

2018. Február 2.

A középiskola kézilabda pályája fölé kerülhet ponyvatető.

 

Rendkívüli képviselő-testületi ülés volt pénteken délben, melynek egyetlen napirendi pontja volt: a Mezőgazdasági Főgimnázium sportpályájának befedésére adódott pályázati lehetőség.

A téma ismertetése során Nyakó József polgármester elmondta: a Leader-csoport (melynek tavaly előtt lett a város tagja) keretében adódik lehetőség a pályázat beadására, erre három iskola esetében van mód Bihar megyében. 

A líceumban állandó jelleggel 600 főn felüli a diáklétszám, hiányzik egy sportterem az intézménynek. (Amint Krizsán Csaba tanácsos később hozzáfűzte, még alpolgármestersége idején próbálkozott már a város egy újabb sportcsarnok kérelmezésével, ám a téma már több, mint egy évtizede "parkolópályán van".) Most erre a megoldásra adódott esély: a meglévő betonpálya fölé a legmagasabb pontján 10 méter belmagasságú ponyvatető kerülhet, lesz mellékhelyiség, illetve befújásos módszerű fűtési lehetőség. A ponyvára 5, a tartószerkezetre 15 éves garancia lesz. A polgármester szerint nem csak az iskola, de a város egésze is nyerhet, ha elkészül a 616.000 lejesre becsült beruházás, hiszen amellett, hogy a tanintézmény akár egyéb jellegű rendezvényeket is tarthatna a tető alatt, azt, hasonlóan a focipálya melletti sportcsarnokhoz, az iskolaidőn túl ki lehetne adni sportolni vágyóknak. Ha a költségvetésbe majd "beleférne", akár műfűvel is lehetne borítani a betonpályát. 

Hogy mikor lesz valóság a tervből? Először végig kell fusson az adminisztrációs útvonalon az ügyintézés, az után kezdődhet meg a kivitelezés, kézzelfogható eredmény talán már a következő tanévben lehetséges. 

A tanácsosok egyhangúan megszavazták a terv műszaki mutatóit.


További cikkek

(Fotók: Kugler Erzsébet)

Pótszilveszter jó hangulatban

2018. Február 5.

Kedves hagyománnyá vált immár az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület számára a pótszilveszternek elkeresztelt találkozó megrendezése, amely arra hivatott, hogy összehozza a tagokat, hogy kimozdítsa őket a mindennapok szürkeségéből, vagy éppen a nyomasztóvá nehezedett magányból. Hogy ez mennyire sikerült, arról Boros József számol be.

Életkerék - 2018. Január

2018. Február 5.

A január folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

2018 első konzuli napja volt

2018. Február 2.

Első ízben volt ügyintézés a köldökzsinór program keretében, a következő konzuli nap március 8-án lesz.

Mesekönyv bemutató: Az öreg tölgy meséi

2018. Február 2.

Schönberg Éva legújabb mesekönyvének Érmihályfalván lesz a bemutatója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: