Befejeződött a tuják cseréje

2017. Október 11.

Facsemeték nem csak a főutcára kerültek. Bejelentés alapján a környezetvédelmi hatóság is vizsgálódott...

 

Éppen egy hete mutattuk be, hogy a Köztársaság utcán folytatódik a tujafák cseréje. Karsai Attila alpolgármester arról számolt be, hogy a munka be is fejeződött. Igaz, nem ment "izgalmaktól mentesen", hiszen az, hogy amit csinálnak nem tetszik mindenkinek, nem egy szokatlan dolog. Ám akadt, aki ez ügyben a Környezetvédelmi Felügyelőséghez is feljelentést írt. A hivatal küldötte meg is jelent, kivizsgált és megállapított: a jegyzőkönyvbe foglaltak szerint nem történt semmi szabályellenes, mivel a dísznövényzet karbantartása és cseréje nem engedélyköteles, a kivett tujákat pótolták is, mindennek folyományaként büntetést semmilyen formában nem róttak ki. Ugyancsak szóbeszéd tárgya lett, hogy "de mi lesz a kicserélt tujákkal?" Karsai Attila válasza: azok az önkormányzat telephelyén vannak, felaprították/felaprítják, majd a városháza szociális osztályának és a Helyi Tanács szociális bizottságának döntése alapján hátrányos helyzetű családok kapják meg tüzelőnek.

Nem csak a főutcára kerültek facsemeték (gömbakácok), de oda is, ahol pótlásra volt szükség. Például az országút mellé (vérszilva), és a Hazaváró Édesanya szobra mellé (törpe tuja). 

Ugyancsak végéhez közeledik a szobor és a Móka patak közötti széles járdaszakasz felújítása. A sétány mellé gömb-csepleszmeggyfák kerültek. A virágágyásokat a munka végén feltöltik földdel, ahol szükséges, és a jövő héten virágokat is ültetnek.


További cikkek

Egy "Boldog Iskola" Érmihályfalván

2017. Október 11.

Havonta egy "boldogságóra" - így kezdődött. Aztán megkapták a Boldog Iskola címet. Török Erzsébet tanárnő boldogan elmondja, miről is van szó.

Magyar–román nyugdíjtanácsadó napok

2017. Október 11.

Debrecenben is tartanak tanácsadást azoknak, akik Magyarországon és Romániában is dolgoztak alkalmazottként, vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím alapján szereztek/szereznek magyar- és román nyugdíjjogosultságot. Alább a részletek.

Életkerék - 2017. Szeptember

2017. Október 10.

A szeptember folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Kerékpáron fedezték fel az Érmelléket

2017. Október 10.

Mintegy hetvenen vettek részt a "Fedezd fel Bihar megyét kerékpáron" projekt hét végén tartott túráján, mely az Érmihályfalva - Gálospetri - Ottomány - Szalacs - Érmihályfalva útvonalon zajlott, nagyjából 46 kilométeren.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: