Belényesben versenyeztek "zenészeink"

2018. Május 9.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai részt vettek a napokban a Belényesben tartott zenei versenyen. Mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatokat sikeresen oldották meg.

 

Az elmúlt héten csütörtökön rendezték meg a belényesi Nicolae Bolcaş Pedagógiai Líceumban a Zeneszerzők Barátai elnevezésű zenei versenyt. Ezen Bihar megye azon iskoláit, ahol magyar tannyelvű oktatás is zajlik, egyedül az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola képviselte, tudtuk meg az intézmény zenetanárától, Darabont Aliztól, aki természetesen oktatóként vezette csapatát. A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Előbbire Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz romantikus zeneszerző életéből és munkásságából kellet készülni, hiszen a versenyző diákoknak erre vonatkozó tesztlapokat kellett kitölteni, illetve volt zenefelismerési feladat, továbbá egy romantikus művet elő is kellett adni. Ebben a kategóriában az érmellékiek a III. helyet szerezték meg, a csapat tagjai voltak: Lukács Camelia, Bibarţ Jennifer, Stancz Viktória.

A gyakorlati feladatok során zongora-előadására első díjat kapott Rubletzky Ervin és Molnár Iringó, de nem adta alább a furulyacsoport sem, nemhiába hívják őket Furfangos Furulyásoknak, hiszen ugyancsak első helyre sorolta a zsűri a Stancz Viktória, Matei Edina, Matei Anita, Szellő Nikoletta, Kovács Normen, Darabont Panna, Darabont Gréta, Borbély Csaba összetételű csapatot. A hangszeresek egy romantikus korszakbeli darabot kellett előadjanak. A tanárnőtől megtudtuk még, hogy arra is tekintettel kellett legyen, hogy tanítványai birkózzanak meg a román nyelvvel, hiszen a feladatok megoldásában és a házigazdákkal történt kommunikációban ez nélkülözhetetlen volt (ebben a nem hivatalos "versenyszámban" is jól teljesítettek), illetve igen szíves látásban volt részük, a szervezők méltányolták, hogy a nagyrészében magyar tannyelvű érmihályfalvi iskola küldöttsége nem restellte átszelni szinte a teljes megyét, hogy részt vegyen a versenyen.

  (Bihari Napló)


További cikkek

Akácillat árasztotta el az érmelléki erdőket

2018. Május 10.

A méhészek szerint az idei kimagaslóan jó évnek számít az akácvirágzás szempontjából. Erre már az is utalt, hogy a korábbi évekhez képest sokkal intenzívebb volt az akácillat. Egy Kolozs megyei méhésszel beszélgettünk Érmihályfalva határában.

Micskére készülhetnek a kis népdalénekesek

2018. Május 10.

Lezajlott az idei Őszirózsa népdalvetélkedő körzeti szakasza. Egy kategóriában nincsenek továbbjutók.

(Illusztráció)

Szigorú, kontra "jófej" szülők

2018. Május 9.

"Minél kevesebbet számítógépezik az anyuka, apuka,annál több ideje lesz játszani, olvasni, rajzolni, focizni vagy akár táncolni a gyermekével. Higgyék el, megéri." Gábor Éva tanítónő írása.

Könyvbemutató és festménykiállítás

2018. Május 8.

Pataki István kötetét lehet kézbe venni, Molnár Zoltán festményeit lehet megtekinteni.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: