Bérmálkoztak a gyerekotthon lakói

2018. Június 7.

Kilenc gyerek bérmálkozott a gálospetri Szentháromság Kollégium lakói közül, öten érmihályfalviak.

 

A gálospetri római katolikus közösség pásztora Bogdán István érmihályfalvi plébános, szentmisét kéthetente tartanak. A templom 1956-ban épült. A bérmálási ünnepségre úgy kerülhetett sor, hogy a helyi közösséghez sorolják a Szentháromság Gyermekotthon lakóit is, kik közül 9 fiatal részesülhetett június 3-án a szentségben, közülük 5-en érmihályfalviak. 

Az ünnepi szentmisén közreműködött az érmihályfalvi egyházközség Jubilate Deo kórusa, Bokor János kántor vezetésével.

Böcskei László megyés püspök először látogatott a gálospetri templomba, és örömének adott hangot, hogy kettős ünnepre látogathatott Gálospetribe, melyek összefüggnek: belsőleg megújult a templom, ami jelzi, Isten mindig megmutatja nekünk az utat, ugyanakkor nem csak "külsőleg" építi egyházát, hanem lelkiekben is, erre utal a bérmálás alkalma. 

A nevezett gyerekotthon a Szent Ferenc Alapítványhoz tartozik, annak vezetője, Böjte Csaba szerzetes is részt vett a szentmisén, ő olvasta fel a részletet Szent Lukács evangéliumából: "A szombat lett az emberért, és nem az ember a szombatért. (...)" 

Bogdán István plébános a rendtartás szerint bemutatta a bérmálkozásra várókat a püspöknek, illetve tanúságot tett azok megfelelő oktatásáról, hogy méltóak legyenek a szentség felvételére. A fiatalok keresztségi fogadalmának öntudatos megújítása után következett a bérmálás, melyben a plébános és a szerzetes segédkezett a püspöknek, a bérmaszülői feladatot pedig az otthonban lakó gyerekek nevelői, az intézmény támogatói vállalták fel. 

Az ünnepség  második részében a püspök megáldotta és megszentelte a megújult templombelsőt, azért mondva imát, hogy a munkálat a külső felújítással folytatódhasson. 

A templom igen leromlott állapotban volt, két évvel korábban már cserélték az ajtókat és ablakokat, most pedig megújult a plafon, a padló, a falak, újra-vakoltak és festettek, szigeteltek. Márciusban még akár a csillagos égboltot is meg lehetett pillantani az oltártól, most ellenben már minden a helyére került, ezért a plébános köszönetet is mondott a gyülekezet tagjainak, az önkormányzatnak, a püspökségnek, az érmihályfalvi kivitelezőnek, illetve két szintén érmihályfalvi telephelyű cipőgyárnak, az ARA-nak és a Finproject-nek, melyek ugyancsak adakoztak a munkálatra (utóbbi jelen volt vezetőjének olaszul szóltak a köszönet szavai). 

A záróénekek után elkészült a csoportkép, majd a megjelenteket szeretetvendégség várta. 


További cikkek

Komplex vizsgálat a Bonitasnál

2018. Június 7.

Ingyenes szűrővizsgálat és szaktanácsadás a Bonitas speciális iskolaközpontban.

Célba érkezés, érmihályfalvi pólóban

Érmihályfalvát "viseli" futómezén

2018. Június 8.

Az érmihályfalvi Szilágyi Gyula Szombathelyen él, ultra távú futóversenyeken vesz részt, melyeken szülővárosa nevével és címerével díszített pólót visel. Alább a 221 km-es Ultra Balaton versenyen átélteket meséli el.

(Illusztráció)

Odafigyeléssel elkerülhető lett volna!

2018. Június 7.

Nyakó József polgármester nyilatkozata a városban történt erőszakos eset kapcsán.

(Illusztráció: neteducatio.hu)

Magyarországi továbbképzési lehetőségek pedagógusoknak

2018. Június 6.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Oktatási Hivatal 2018 év augusztusára magyarországi elismert és akkreditált továbbképzést hirdet 225 külhoni magyar pedagógus részére.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: