Bihar mozgásban: érmellékiek eredményei

2017. November 28.

A "Bihar mozgásban" elnevezésű diáksport-versenyen a kézilabdás lányaink első helyet szereztek. Érdekeltek voltunk terepfutásban is, illetve a semjéniek labdarúgásban.

 

 A Bihar megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság (DJST) szervezésében zajlott Bihar Mozgásban elnevezésű, diákoknak szóló versenysorozat a célegyenesbe ért november 24-én, pénteken, amikor a döntőket rendezték meg a nagyváradi Antonio Alexe Sportarénában, illetve körülötte. 
A leány kézilabda kisdöntőt a Nv.-i  Nicolae Jiga Líceum és a Nv.-i Nicolae Bălcescu Líceum csapatai játszották, a fiúk kézilabda kisdöntőjét Bélkalocsa és a Nv-i  Dacia iskola csapatai; a fiúk  kézilabda döntőjében Derna és Szentmárton, a labdarúgó döntőben Sonkolyos és Avram Iancu csapatai találkoztak.
Az Érmelléket a verseny végső szakaszában Érsemjén és Érmihályfalva képviselte.
Az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola labdarúgó csapata a kisdöntőig jutott, ahol Tenke volt az ellenfele. A találkozó a rendes játékidőben 1 - 1-es eredményt hozott, Lakatos János testnevelőtanár csapta a büntetőrúgásokban azonban alul maradt, a 4. helyet szerezve így meg.
A terepfutást a sportcsarnok körül rendezték meg, ahol négy sportoló diák révén volt érdekelt az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola, Talpos Nicolae a 4. helyen végzett, Szászi Róbert és Corodi Evelin egyaránt a 11. helyen futott a célba, de a mezőny tagja volt Kovács Tibor is.
A lányok kézilabda döntőjében az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola csapata Magyarcséke iskolájának gárdájával találkozott. Csengeri Csongor igazgató-testnevelőtanár tanítványai a rendes játékidőben 10 - 10-re végeztek, következett három-három hétméteres, melyek közül kapusunk, Gulácsi Kitti mindet hárította (illetve a meccsen előzőleg további kettőt), egyet nekünk sikerült értékesíteni, így 11-10-es eredménnyel az első helyen végzett a csapat: Gulácsi Kitti és Molnár Viktória kapusok, Fele Patrícia, Vădan Alexandra, Kiss-Rimay Hanna, Nagy Gyöngyi, Kis Kinga, Kis Bianka, Nitrai Vivien, Suta Vivien, Sék Alexandra, Marmor Éva.

További cikkek

(Fotó: MTI)

Debrecen 33 méter magasból

2017. November 28.

A Debrecenbe látogatók 33 méterről, a Debrecen Eye magasából láthatják a belvárost. Adventi programok Debrecenben, árakkal és (helyi) időpontokkal.​

Kép és szöveg: Szőke Ferenc

Citerazenekarunk a székelyhídi kórustalálkozón

2017. November 29.

A Bartók Béla Citerazenekarral az egész terem együtt énekelt a XIII. Érmelléki Kórustalálkozón.

(Fotó: Szabó Szilveszter)

Az ördög "visszatér"

2017. November 28.

Vasárnap újra előadja a Móka "Az ördög" című drámát.

Kórustalálkozó a Szent László-emlékévben

2017. November 27.

Összesen tizennégy kórus vett részt szombaton Érmihályfalván, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség idei kórustalálkozóján. A hallottakat Böcskei László megyés püspök értékelte, okleveleket, emlékérmeket adva​ át a kórusvezetőknek.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: