Bírságok: Két nap helyett két hét

2018. Augusztus 3.

Augusztus 24-én lép életbe az a törvény, mely lényeges változásokat hoz a bírságok kifizetésével kapcsolatban.

 

A változás szerint a megbírságolt személy kifizetheti a legkisebb kiszabható bírság felét, amennyiben tizenöt napon belül törleszt – mostanáig ehhez az érintetteknek 48 órán belül kellett fizetniük. Például, ha az adott kihágásért a törvény 200 és ezer lej közötti bírságot állapít meg, s a rendőr például 800 lejre bírságolja meg az illetőt, az érintettnek csak száz lejt kell fizetnie, amennyiben ezt tizenöt napon belül megteszi.

Egy másik lényeges változás, hogy mindez az összes területen történő kihágásra vonatkozik majd, nem csupán egyesekre, mint például a közlekedési szabálytalanságok. Az érintetteknek tizenöt nap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék: kifizetik-e a legkisebb kiszabható bírság felét, vagy pert kezdeményeznek – ebben az esetben, ha veszítenek, az eredetileg megállapított bírságot kell kifizetniük.

Az új törvény egyúttal egyszerűsíti a bírságok kifizetési módját is, egy egységes kifizetési számla megalakítása, valamint a kifizetés nyomon követésének egyszerűsítése által. Mindez a bírságolások jegyzőkönyvét is tartalmazó elektronikus adatbázis létrehozatalát feltételezi, ezt azonban csak jövő év januárjától vezetik be.

  (Bihari Napló)További cikkek

Szabadnapok az állami alkalmazottaknak

2018. Augusztus 3.

Augusztus 16-a és 17-e is szabadnap lesz, így a már állami munkaszüneti napnak számító augusztus 15-ével – amely idén szerdai napra esik – és a rá következő hétvégével együtt ötnapos minivakációt kapnak a közszféra alkalmazottai.

Szabadság Fesztivál 2018 - Koncertek csütörtöktől vasárnapig

2018. Augusztus 3.

Idén sokkal több nagyszínpadi előadás és koncert várja a részvevőket. A szervezők közleménye.

"Gorillashow" Érmihályfalván

2018. Augusztus 3.

Idén ötödik alkalommal látogatott el városunkba az angliai The Flying Gorillas nevű csoport, mely az érmihályfalvi Philadelphia Alapítvánnyal közös európai uniós projekt keretén belül a táncszínház izgalmas világába vezette be az arra fogékony gyerekeket. Boros Emőke tanárnő beszámolója.

Az Érmihályfalván gyűjtött búza a létavértesi központban

Az ígértnél több adományt adhattak le

2018. Augusztus 2.

A korábban jelzett 40 mázsa helyett 50 mázsánál is több lett az adomány.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: