"Boldog, aki nem csak a földre szegezi tekintetét"

2019. Július 1.

Egy héttel a templombúcsú után június 29-én, szombaton, Péter és Pál napján újra ünnep volt az érmihályfalvi római katolikus egyházközségben: Böcskei László megyés püspök 48 fiatalnak és egy felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

 

Az egy héttel korábbinál jóval enyhébb hőmérsékletű, de napsütéses időben a szentmise az ünnepélyes bevonulással kezdődött, majd a szertartás részeként Bogdán István plébános tájékoztatta a püspököt, hogy a bérmálásra várók megfelelő oktatásban részesültek, méltóak a szentség felvételére. Szentbeszédében a püspök egyebek mellett arról szólt, hogy manapság sokféle tapasztalatban és információban van részünk, alig lehet kiválogatni, mit fogadjunk be, s mit nem. A bérmálás egy olyan isteni ajándék, mely "nem az interneten keresztül valósul meg", nem mindennapi dolog, ezért nem akárhogyan közelítünk hozzá. A mai világ forgatagában érezhetjük: nem vagyunk egyedül, Isten a maga képére teremtett bennünket, még sincs két egyforma ember, éppen ezért kell felismerni az egyediségünkben rejlő lehetőséget. A bérmálkozás nem "kibérmálkozás" az egyházból, vagyis az egyházzal és a közösséggel történő kapcsolat megszakítása, hanem éppenséggel a "bebérmálkozás" (ahogyan a püspök egy korábbi alkalommal hallotta megnevezni), vagyis a közössé részévé válás, a helyié, az egyházmegyéé és a világegyházé, magyarázta Böcskei László, kinek kérdéseire válaszolva a bérmálkozók ezután megerősítették keresztségi fogadalmukat. 

Ezt követte a szentség kiszolgáltatása, melyben a püspök segítségére volt Bogdán István plébános és Bakos Gábor segédlelkész volt, közben a Jubilate Deo kórus énekelt. A bérmálkozók, a bérmakeresztszülők kezeivel vállukon, sorra járultak a püspök elé, érdekes volt megfigyelni, hogy míg egyesek meghatódva, szemlesütve, mások, bizonyára nem kevésbé meghatódva, ám bátran az egyházfő szemébe nézve élték át a felemelő pillanatot. Talán nem túlzás ritkaságszámba menőnek nevezni, hogy az utolsó előtti bérmálkozó, egy fiatalember, miután fogadta a szentséget, immár megbérmáltként a mögötte következő, addig egyedül állt társa mögé került, így lett egy percen belül megbérmált fiatal, illetve bérmakeresztapa is. A szentmise végén a köszönet szavai hangzottak el, majd megtörtént a templom előtti lépcsőn a közös fotó elkészítése, illetve kiosztották a bérmálási emléklapokat is.

      (Bihari Napló)További cikkek

37 fokos kánikulára is számítani lehet

2019. Július 1.

Első fokú hőségriadót adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

(Archív fotó)

Lakossági fórum lesz július 5-én

2019. Július 1.

A Gödör rendezvényházba várják a lakosokat.

(Illusztráció)

Hétfőn megkezdődtek az érettségi írásbeli vizsgái

2019. Július 1.

A tanügy-minisztérium indított egy ingyenes telefonvonalat – 0800801100 -, amelyen jelenteni lehet bármilyen, az írásbeli vizsgával kapcsolatban észlelt rendellenességet. A szám július 1-je és 4-e között hívható 8-tól 16 óráig.

Aláírták a szerződést a tanuszoda építésére

2019. Június 28.

Kezdődhet a margittai és az érmihályfalvi tanmedence építése, csütörtökön aláírták a kivitelezési szerződést.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: