Citerásaink Váradon nyűtték a húrt

2017. November 14.

Ötödik alkalommal szervezték meg vasárnap délután a Húrnyűvő Citerafesztivált Nagyváradon, amelyen az érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar is fellépett.

 

Vasárnap délután egy hosszas késés után elkeződött a Húrnyűvő Citerafesztivál az Árkádia Bábszínházban, a program szerint először bemutatókra, beszélgetésre került volna sor, ennek egy rövidített változata lett.

A 16 órai kezdés helyett nem sokkal 17 óra előtt lépett színpadra a bihardiószegi Nagy Sándor és az érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar, akik bemutatták a citerát, majd a zenekar az eddig elért eredményeit is felsorolták. Ezután Tempfli Ádám néhány átalakított hangszert mutatott be, mint a manterát, giterát és kvinterát. 17 órai kezdettel megkezdődött a citerafesztivál, színpadra lépett a Bartók Béla Citerazenekar, a Borsszem Citeraegyüttes, a Bihardiószegi Református Egyházközség Citerazenekara, a Tücsök Citerazenekar, a Borsavszki László Citerazeneker, Tóth Anna népdalénekes, Molnár István, Baranyi Tünde és Bertalan Attila. A citeraegyüttesek katonadalokat, népdalokat, huszárdalokat és egyházi énekeket adtak elő.

A fesztiválon leginkább idősebbek vettek részt, bár többek elmondása szerint a fesztivál egyik célja az lett volna, hogy a gyermekek megismerjék a citerát, mint hangszert.

   (Bihari Napló)


További cikkek

Sass Kálmán szobrot avatnak

2017. November 15.

Az érmihályfalvi református presbitérium meghívója a november 19-i ünnepségre.

Anyanyelv, te aranylón zengő hegedű

2017. November 15.

A Zelk Zoltán Gimnázium kisdiákjai a Szobros iskola épületben a magyar nyelvet ünnepelték.

A Szépkor Hajdúszoboszlón ünnepelte a Szent Márton -napot

2017. November 14.

A Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai nem akasztották szegre az utazótáskákat, inkább ismét útra keltek. Boros Józseftől azt is megtudjuk, mit tapasztaltak Hajdúszoboszlón.

A jobb helyzetkihasználás döntött

2017. November 13.

Sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg az Unirea vasárnap délután.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: