Csak személyivel lehet majd feltöltőkártyákat vásárolni

2019. Augusztus 28.

A 112-es segélyhívóra érkező hamis riasztások miatt szigorítják a mobiltelefonos feltöltőkártyák vásárlási feltételeit.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A kormány 1000 lejről 5000 lejre növelte a 112-es egységes segélyhívószámra beérkezett hamis riasztásokért kiszabható bírság felső határát, illetve 500 lejről 1500 lejre az alsó határát a keddi kormányülésen elfogadott sürgősségi rendelettel, jelentette ki Nelu Barbu kormányszóvivő az ülés után. A kormány jóváhagyott egy jogszabályt, amely megteremti a jogi keretet a fejlett mobil helymeghatározó (Advanced Mobile Localisation – AML) rendszer alkalmazásához, és ezzel a reakcióidő lerövidítéséhez a segélykérések esetében. A jogszabályt Raed Arafat államtitkár mutatta be néhány héttel ezelőtt, magyarázta Barbau a Victoria-palotában tartott sajtónyilatkozatában.

Hozzátette, az elfogadott jogszabály értelmében „a mobiltelefonos feltöltőkártyákat (pre-pay kártyák) ezentúl csak a vásárló személyazonossági igazolványának a felmutatása nyomán lehet beszerezni. Ez az előírás 2020. január elsején lép hatályba, 2020. szeptember elsejétől pedig a mobilszolgáltatóknak tilos lesz ilyen kártyákat eladni olyan személyeknek, akik nem igazolják magukat”. „Azok a személyek, akik rendelkeznek már pre-pay kártyával, vagy 2019. december 31-éig vásárolnak egyet, kötelesek lesznek 2020. szeptember elsejéig elküldeni a szolgáltatónak a személyi adataikat” – szögezte le Nelu Barbu. Hozzátette, hogy a személyes adatokat az európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) előírásainak megfelelően kezelik. A kormányszóvivő szerint a mobilszolgáltatók a hatóságokkal közösen tájékoztató kampányokat fognak szervezni ebben a témában.

       (Bihari Napló)További cikkek

Ezer néptáncos a Szabadság Fesztiválon!

2019. Augusztus 29.

Ma kezdődik és vasárnap zárul a margittai Szabadság Feszt, melynek keretében nagyszabású néptánctalálkozót is tartanak. A szervezők közleménye.

Német vendégek jártak az Iskolaháznál

2019. Augusztus 29.

Tavaly decemberben is ajándékokkal érkeztek, idén is azt tervezik.

Teljében az alkotás folymata

2019. Augusztus 28.

12. Értékteremtő Alkotótábor: szombaton lesz a táborzáró kiállítás.

Egy korábbi rendezvényen: lengenek a csapatzászlók

Újra lesz Részek Viadala

2019. Augusztus 27.

A városrészenként szerveződő csapatok szombaton tartják viadalukat, de azokon kívül akár más alapon kovácsolódó közösségeket, például baráti társaságokat is várnak a szervezők.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: