Csatlakozzanak a szennyvízhálózatra

2018. November 8.

Levelet kapnak, akik csatlakozhatnak. A minisztérium is figyelmeztet.

(Archív fotó)

(Archív fotó)

A Városháza munkatársai ezekben a napokban levelet kézbesítenek azoknak, akik azokban az utcákban élnek, ahol lehet(ne) csatlakozni a szennyvízhálózatra. A levél szövegét alább közöljük. Ehhez Nyakó József polgármester még hozzáfűzte: a hálózat kiépítését támogató fejlesztési minisztériumból is kapott a helyhatóság figyelmeztetést, miszerint a tárca hiába finanszírozza a beruházást, ha a polgárok nem élnek azzal, s bár egyelőre nincs szó a támogatás megszüntetéséről, de érteni kell a szóból. Ami a számokat illeti: eddig 23 kilométeren készült el a hálózat, a mi 39%-os lefedettséget jelent, a csatlakozás lehetőségét pedig azok közül, akik tehetnék, csupán 19% használta ki!

     A milliós nagyságrendű értékben elvégzett környezetvédelmi beruházások nyomán 23 km csatornahálózat épült ki a városban eddig, melyhez az ország legmodernebb szennyvíztisztítója csatlakozik. Érmihályfalva vezetősége nagy erőkkel dolgozik a közszolgáltatások korszerűsítésén, az önök elvárásainak megfelelően.  Mindezek azonban értelmüket vesztik, ha a kedvezményezettek, vagyis önök, nem csatlakoztatják háztartásaikat a szennyvízhálózatra.  

Ezúton hívom fel a figyelmüket, hogy ez a csatlakozás nem választhatóság kérdése, hanem kötelező eljárás. A csatlakoztatás technikai részleteiről információ kérhető Nagy Szabolcstól, az Észak-Nyugati Víz- és Csatornaszolgáltató Rt. helyi munkatársától.  A Közszolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatóságtól (ANRSC) 2007/88-as rendeletének 152-es bekezdése kimondja, hogy minden fogyasztó, függetlenül attól, hogy van-e saját vízbekötése vagy nincs, köteles a szennyvizet a hálózatba engedni. Ugyanakkor a 2005/195-ös sürgősségi kormányrendelet 96-os paragrafusának 1. bekezdése, illetve ennek a 2006/265-ös törvény általi módosításában előírtak szerint a fentiek be nem tartása esetén 3000 - 6000 lejes bírság szabható ki magánszemélyek esetében. A büntetés célja a környezet védelme, megakadályozni, hogy a szennyvíz a felszíni vizekbe és mélyebben fekvő talajrétegekbe jusson. Utóbbi ugyanis a 1996/107-es törvény 92. bekezdésének 1. paragrafusa szerint szabálysértésnek minősül. 

A fentiek értelmében, tulajdonosi minőségében felszólítjuk önt, mint Érmihályfalva, .......utca ....... szám alatti lakost, hogy 2018. december 31-ig csatlakozzon a szennyvízhálózatra, ellenkező esetben szabálysértési bírságot vagyunk kötelesek kiszabni önre.

   Nyakó József polgármesterTovábbi cikkek

Másfél évtizede ápolnak, gondoskodnak

2018. November 9.

Az ünnepségen elismerő oklevelet adtak át azoknak, akik már másfél évtizede hűséges alkalmazottai az Egészségügyi-Szociális Központnak.

Vendégségben Balmazújvárosban

2018. November 9.

A két szociális intézmény 7 éve tart fenn szakmai kapcsolatot.

Libafesztivál Szalacson

2018. November 8.

Vasárnap tartják meg Szalacson az idei Érmelléki Liba Fesztivált. A program.

Háromszék Semjénben

2018. November 8.

A Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című előadását mutatja be a Sepsiszentgyörgyi Háromszék Néptáncegyüttes.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: