Cserélik a betonelemeket

2019. Augusztus 2.

Két éves levelezés eredménye: legalább egy szakaszon kicserélik a balesetveszélyes betonelemeket.

 

Már két éve, 2017. júliusában irtunk arról, hogy a DN 19 és a DN 19C nemzetközi utak ((a Nagyvárad - Szatmár útvonal, illetve a városból a határátkelő felé vezető út) mentén mennyire elkoptak és balesetveszélyessé váltak a vízelvezető árkokat fedő betontömbök. Ahogyan akkor elhangzott: az elöljáróság "írásban tett le kérést az Országos Útkezelő (Drumuri Nationale) kolozsvári kirendeltségére, kérve az útelemek cseréjét, hiszen az önkormányzat saját forrásaiból, mivel az utak nem tartoznak fennhatósága alá, nem költhet erre. A megkeresésre jött is válasz, sőt, egy héten belül, miszerint folyamatban van a dokumentáció összeállítása annak a licitnek a kiíráshoz, melynek nyomán majd megvásárolhatják az új betonelemeket." 

Amilyen gyorsan jött akkor a válasz, olyan lassú volt az intézkedés, hiszen két esztendő kellett hozzá: az utászok pénteken reggel megérkeztek, hogy mintegy 500 méteres szakaszon kicseréljék a kikopott betonelemeket. A munkához hozzátartozik hogy magát az árkot is takarítják. Utóbbival annál is könnyebb dolguk lesz, mert azt az önkormányzat saját alkalmazottaival idén tavasszal, illetve előzőleg már máskor is elvégezte.

Karsai Attila alpolgármester a helyszínen elmondta: ez a munkálat sajnos csak a DN 19 C szakaszra vonatkozik, ott ellenben úgy történik, hogy azokat az elemeket, melyeket az önkormányzat maga kicserélt, hogy megszüntesse a leginkább balesetveszélyes helyeket, a helyükön hagyják, ezzel is növelve a rendbe hozandó szakasz hosszát. További cikkek

Áramszünetek keltenek állandó feszültséget

2019. Augusztus 2.

Az előzetes figyelmeztetések nélküli áramszüneteket kérik számon a szolgáltatótól.

Szúnyog-, kullancs- és rágcsálóirtás - megismétlik az eljárást

2019. Augusztus 5.

Szerdán megismétlik a július közepén tartott szúnyog-, kullancs- és rágcsálóirtást.

Körutazás: A Brit korona gyémántjai

2019. Augusztus 2.

A Zelk Zoltán Általános Iskola néhány diákja három tanár kíséretében egy európai körúton vett részt. A Brit korona gyémántjai nevet viselő utazás magába foglalta Amszterdam, Skócia, Anglia és Bécs felfedezését.

Hosszú hétvége augusztusban

2019. Augusztus 2.

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy augusztus 16-a munkaszüneti nap lesz a közintézmények alkalmazottjai számára - jelentette be Nelu Barbu kormányszóvivő.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: