Debrecen 33 méter magasból

2017. November 28.

A Debrecenbe látogatók 33 méterről, a Debrecen Eye magasából láthatják a belvárost. Adventi programok Debrecenben, árakkal és (helyi) időpontokkal.​

(Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)

 Évről évre az Advent kezdetével a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen. Idén a három vasárnapon (december 3., 10., 17.) és a Szentestét megelőző szombaton (december 23.) nem mindennapi térjáték, ünnepi gondolatok, gyertyagyújtás és nagytemplomi adventi találkozások várják a közös ünneplésre vágyókat a város főterén. Debrecen ünnepi fényei december 3-án gyulladnak ki, idén először a Régi Városháza is fényárban úszik majd. A folyamatos programkavalkádról a hét utolsó napját megelőzően is gondoskodnak az adventi színpad eseményei.
A Kossuth téren és a Piac utcán november 25-én nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely többek között egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral várja – közel 100 faházban – a karácsonyra készülődő vásárlókat. Valamint december 2-ától a Régi Városháza udvarán Angyalliget varázsolja el a látogatókat. 

Nyitva tartás (Kossuth tér, Piac utca):

hétfő - péntek: 9 - 20, szombat - vasárnap: 9 - 21, (december 23-án: 9 - 20)

Nyitva tartás (Régi Városháza):

hétfő - péntek: 16 - 20, szombat - vasárnap: 9 - 21, (december 23-án: 9 - 20)

Az adventi forgatag ez alkalommal egy 33 méter magas óriáskerékkel is kiegészül a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére. A monumentális szerkezet a teljes adventi időszakban áll majd a kíváncsiskodók rendelkezésére.

A Debrecen Eye tervezett nyitva tartása 2018. január 6-ig:

H - Cs: 14 - 21, P - Szo: 12 - 22, V: 12 - 21

Jegyek:

Felnőtt: 1500 Ft, Gyerek (12 éves korig) / nyugdíjas: 1200 Ft,

Családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyerek 4500 Ft

A 2018-as Campus Fesztiválra kedvezményes áron bérletet vásárlók ingyen kipróbálhatják a Debrecen Eye-t.

             Adventi programkínálat:

Az adventi vásár kínálatával november 25-én találkozhatnak először a debreceniek és a Debrecenbe látogatók. 33 méter magasból, a DEBRECEN EYE magasából láthatják a belvárost az óriáskerékre ülők, körözhetnek a Vili-vonattal, átmelegedhetnek a vásár kínálta forró italokkal. Forró italok, meleg ételek, valamint az elmaradhatatlan kézműves termékek várják minden évben a debrecenieket és az ide látogatókat a karácsonyi vásárban. 

December 2-ával nyílik a Régi Városháza kapuja is, 15 órától a 200 éves debreceni cukrászatot is dicséri a Debreceni míves édes házikó és az abban kóstolásra kínált bejgli. A mézeskalácsból megformált Debrecen szíve várja a mézeskalácsszívekkel csatlakozókat, a Galiba Gyermekfesztivál csoportjaink kiskarácsonyfái is ekkor öltöznek díszbe, fél 5-től és fél 6-tól Sáli Levente élő homokanimációja lesz látható.

A közös gyertyagyújtások sora december 3-ával kezdődik. Délelőtt 10-től a hortobágyi és Hortobágy „mellyéki” pásztorok érkeznek Debrecenbe, hogy a Kistemplom istentiszteletén pásztortűzről gyújthassák meg az adventi koszorú első gyertyáját. A pásztoradvent során a gyergyószárhegyi Kájoni János Gyermekotthon lakói is közreműködnek, s a Révész téren tálalt melegétel megvásárlásával Böjte Csaba ferences szerzetes pásztori munkáját támogathatjuk. Délután 4-től a Régi Városháza is a pásztoradvent helyszíne lesz. A pásztortűz lángját a pásztorokkal együtt az énekes hagyományőrzők és a történelmi egyházi felekezetek püspökei viszik a Kossuth térre, ahol 17 órától a gólyalábas térjátékban az angyali üzenet mellett a családdá formálódás lesz a vezérgondolat, a további gyertyagyújtásokon József, Mária és Jézus alakja. Papp László polgármester úr adventi gondolatai után a városi díszkivilágítás fényében hangzik el Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyés püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolita, Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök és Dr. Fekete Károly református püspök adventi üzenete. 18 órától a Nagytemplomban Mike Ádám–Fekete Dániel Hereditas nostra (Örökségünk) című zsoltárkantátájának ősbemutatója kezdődik a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére.

December 10-én 17 órától Asztalos Richárd evangélikus és Sipos Barnabás ortodox pap szolgálnak a Kossuth téren, a Szent Háromság Magyar Ortodox Templom Kórusa, Barcsa Lajos alpolgármester osztja meg velünk gondolatait, a Nagytemplomban a Nagytemplomi ifjúsági zenekar várja az érdeklődőket.

December 17-én 17 órától Püskiné Szécsi Judit református és Pető Albert baptista lelkipásztor szolgálnak, Széles Diána alpolgármester asszony szól a város nevében, s vendégünk lesz a Makám együttes is.

Adventi dallamok címmel 2017. december 17-én (vasárnap) este 7 órakor a Kölcsey Központ Nagytermében jótékonysági koncert lesz, ahol az összegyűjtött adományokkal, felajánlásokkal a debreceni önkormányzati óvodákat lehet támogatni. Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket a gyerekekből álló Lautitia Kóruscsalád nyitja meg, akik zenei kíséretéről Kovács László Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes és Kiváló Művész vezetésével a Kodály Filharmonikusok Debrecen gondoskodik. 

A nyitó produkció után az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei lépnek a színpadra, és varázsolják el  a támogató közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel is előadnak. E kiváló produkciók után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést nyújtunk a könnyűzene világába, ahol Molnár Ferenc Caramel adja elő sokak számára ismert dalait.  A szerzemények zenekari kíséretét a Kodály Filharmonikusok Debrecen biztosítja.

December 23-án 17 órától Dr. Krakomperger Zoltán római katolikus, Nagy Gábor református és Zuró József görög katolikus pap adventi üzenetével készülhetünk a negyedik gyertya meggyújtására, Komolay Szabolcs alpolgármester gondolatait követően a Betlehemből érkező lángról gyújtott mécsesek osztása és a kántálás zárja a nagy közösségben megélhető alkalmak sorát. A Kossuth téri gyertyagyújtásokat a Régi Városházától induló énekes vonulás előzi meg (16.45), az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes és az Ady Endre Gimnázium diákjai állandó szereplői az alkalmaknak.

         További részletek: www.fonixinfo.hu 


További cikkek

Kép és szöveg: Szőke Ferenc

Citerazenekarunk a székelyhídi kórustalálkozón

2017. November 29.

A Bartók Béla Citerazenekarral az egész terem együtt énekelt a XIII. Érmelléki Kórustalálkozón.

Hídavatás - program néptáncoktatásra

2017. November 29.

A Nagyvárad Táncegyüttes táncosai oktatják a vidéki néptánccsoportok tagjait egy program keretében. A napokban az érmihályfalvi kultúrházban gyűltek össze a környékbeli táncosok.

Bihar mozgásban: érmellékiek eredményei

2017. November 28.

A "Bihar mozgásban" elnevezésű diáksport-versenyen a kézilabdás lányaink első helyet szereztek. Érdekeltek voltunk terepfutásban is, illetve a semjéniek labdarúgásban.

(Fotó: Szabó Szilveszter)

Az ördög "visszatér"

2017. November 28.

Vasárnap újra előadja a Móka "Az ördög" című drámát.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: