Decemberi események az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központban

2020. Január 6.

Az év vége ismét eseménydúsan telt az ősszel megújult Egészségügyi-Szociális Központban, mind az ott élő idősek, mind a dolgozók számára.

 

Az ünnepi rendezvények sorozatát a Mikulás napja nyitotta meg. Az intézményhez kapcsolódó Pro Humanitas Alapítvány képviselői december 4-én a speciális óvodába járó gyermekeket ajándékcsomaggal lepték meg, másnap pedig az Egészségügyi-Szociális Központban lakó idősek kapták meg az alapítvány által számukra összeállított meglepetést. Az ajándékcsomagok átadásában az ÉRMISZ fiataljai voltak az alapítvány segítségére.

Innen kezdve az egész hónap az adventi készülődés szellemében zajlott. Hatodikán a baptista egyház képviselői érkeztek látogatásra. Közösen imádkoztak, együtt énekeltek, kézműveskedtek az otthon lakóival. Nyolcadikán a központ lakói részt vettek az érmihályfalvi speciális óvoda által szervezett karácsonyi vásáron. Másnap a római katolikus egyházat képviselve Bogdán István tisztelendő érkezett, aki áldást mondott, lehetőség volt közös imára és gyónásra is az ott lakó időseknek. December 18-án a református egyházközség képviseltében Balázs Dénes tiszteletes járt az intézményben, közös imára valamint úrvacsora vételére volt lehetőség.

Számos helyről érkeztek karácsonyi felajánlások az otthonban lakók számára, nagyon változatos formában: Dobos Margit vállalkozó téli zoknikkal lepte meg az időseket; a Savsor Transcom SRL anyagi támogatással járult hozzá a Pro Humanitas Alapítvány működéséhez; a Szépkor Egyesület gyümölcsökből és süteményekből álló ajándékcsomagokkal lepte meg az időseket; az ortodox egyház ajándékcsomagjait is átvették az intézmény lakói; a görög katolikus egyház és a PSD képviselői is meglátogatták az intézményt, hogy ajándékcsomagot adjanak át, valamint megünnepeljék a karácsonyt.

Az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ ezúton is hálásan köszöni az összes munkatárs nevében, a beérkezett felajánlásokat, és főleg azt az időt, amit a felsorolt egyesületek, egyházak, magánszemélyek arra szántak a karácsonyi készülődés, néha már rohanás, kellős közepén, hogy közös programot szerveztek, vagy egyszerűen csak elbeszélgettek az idősekkel. Az ünnep során sokaknak talán az a néhány kedves szó a legnagyobb ajándék, amit ezektől az önzetlen emberektől kapnak.

                   Csűri József igazgatóTovábbi cikkek

Kispályás focival kezdték az évet

2020. Január 6.

Foci mindig van! Az "aranymondás" vonatkozik kis- és nagy csapatokra, játékosokra, szurkolókra egyaránt, legyen az bármelyik évszak. Ennek jegyében rendezték meg január negyedikén, szombaton Nyíradonyban a Bástya Kupa elnevezésű kispályás tornát.

Emléktúra a háborúk áldozatainak tiszteletére

2020. Január 7.

Az útvonal: Érmihályfalva - Körtvélyes - Gálospetri - Ottomány.

(Az illusztráció leírását lásd a szöveg alatt)

Beköszöntött a hétszázötvenedik esztendő

2020. Január 6.

"Nem titkolt szándékunk a lokálpatriotizmus megerősítése, a szülőföld szeretetének méltó szintre emelése, nem utolsó sorban egy lelkében és tetteiben is egységes és erős közösség összekovácsolása." Nyakó József polgármester évindító üzenete.

Adóbeszedési szünet január közepéig

2020. Január 6.

Január 15-ig szünetel az adóbeszedés, a számítógépes rendszer átállítása miatt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: