Díjak a hegyközszentimrei borversenyről

2018. Február 6.

Két érmihályfalvi borász is érmeket, kupákat érdemelt ki a hegyközszentimrei versenyen, de az egyik borlovagrendi díj is városunkba került.

Hegedűs Attila átveszi a díjat a borlovagrendet képviselő Kiss Zoltán zsűritagtól

Hegedűs Attila átveszi a díjat a borlovagrendet képviselő Kiss Zoltán zsűritagtól

A 11. borversenyt tartották meg az elmúlt szombaton a Szalárd községhez tartozó Hegyközszentimrén. Ezen helyi rekordot felállítva 213 bormintát kellett minősítsen a zsűri, amit 22 településről nevezett be több mint 100 termelő.

Érmihályfalvát ketten képviselték, Kovács Zoltán és Hegedűs Attila. Mindketten több mintát is leadtak a szervezőknél és az eredményhirdetéskor az oklevelek mellett érmek illetve kupák átvételéhez szólították őket, minden bormintájuk okán.

Idén, vagyis ebben a borverseny szezonban, az Európai Borlovagrend Érmelléki Legátusa negyedszer adja át saját különdíjait, egyrészt az illető versenyen legnagyobb pontszámot elért bor tulajdonosának, másrészt a legjobban szerepelt borlovagrendi tagnak. Hegyközszentimrén utóbbi kategóriában Hegedűs Attila vehette át a borlovagrendi díjat, szürkebarát borának 19 pontra értékelése nyomán.

A legjelentősebb további borversenyek Bihar megyében: február 10. - Szentjobb; február 17. - Diószeg; február 24. - Székelyhíd.


További cikkek

Miért szól a sziréna?

2018. Február 6.

Szerdán ismét megszólalnak a szirénák országszerte, de szerencsére ismét csak gyakorlási céllal. Ezek már nem kifejezetten csak légvédelmi jelzések lesznek, hanem mindenféle esetleges vészhelyzetre figyelmeztetnek. Alább kiderül, melyik jel mit jelent.

Újra pattog a labda...

2018. Február 6.

Az utolsó simításokat végzik, de a sportterem már használható.

Életkerék - 2018. Január

2018. Február 5.

A január folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

(Fotók: Kugler Erzsébet)

Pótszilveszter jó hangulatban

2018. Február 5.

Kedves hagyománnyá vált immár az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület számára a pótszilveszternek elkeresztelt találkozó megrendezése, amely arra hivatott, hogy összehozza a tagokat, hogy kimozdítsa őket a mindennapok szürkeségéből, vagy éppen a nyomasztóvá nehezedett magányból. Hogy ez mennyire sikerült, arról Boros József számol be.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: