Egy szolgáltató, szelektív gyűjtés

2019. Január 28.

Sikertelen volt a közbeszerzési eljárás, amit újra kell indítani. Marad az eddigi gyakorlat, némi változással.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Városháza közbeszerzési eljárást indított a szemétszállításra, a nemrég változott vonatkozó törvények szellemében. Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk, hogy csupán egyetlen cég jelentkezett a szolgáltatás elvégzésére, ám az sem tett eleget teljes egészében a követelményeknek. Mindez azt jelenti, hogy a teljes eljárást újra kell kezdeni, ami várhatóan március végéig elhúzódik.

A szemétszállítás addig is marad a jelenlegi formájában, pontosabban annyi változás lesz, hogy eleget téve a szelektív gyűjtés törvényes kötelezettségének, a kuka mellé mindenki egy zsákba gyűjtheti a papírt, üveget, fémet, műanyagot. A kukát és a zsákot tehát egyetlen szolgáltató fogja a megszokott napokon üríteni/elvinni, de külön járművekkel. Az első zsákokat az utcákon a városháza alkalmazottai hordják ki ezen a héten (amiért nem kell fizetni), a továbbiakban pedig az elvitt zsákok helyet újat hagy a szolgáltató.

A szemétszállítás változatlan díját a Városháza pénztárában kell fizetni, annak függvényében, hogy hány személy van egy háztartásban. "Kérjük azokat, kiknél változott a család összetétele az elmúlt időszakban, jelezzék azt a Városháza munkatársainak", kéri az alpolgármester.További cikkek

Mesék szárnyán: érmihályfalvi sikerek

2019. Január 28.

A mesevetélkedő megyei szakaszán három érmihályfalvi csapat végzett a dobogón, az első kettő képviselheti Bihart az országos szakaszon.

Bihar megyeiek az agráripari csúcsrendezvényen

2019. Január 29.

"Szép vagy, mint egy új traktor", hangzik a vicces bók, amit talán nem minden hölgy tud értékelni. Pedig ha látták volna azokat az erőgépeket, melyeket nemrég mi láttunk egy budapesti kiállításon, megváltozhatna a véleményük.

Könyvbemutató és kötetlen beszélgetés

2019. Január 28.

A kultúra jegyében, a Magyar Kultúra ünnepének adózva.

Ismét került Érmihályfalvára Magyar Kultúráért Díj

2019. Január 25.

Sütő Judit és Szabolcs, az érmihályfalvi táncos-koreográfus házaspár révén.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: