Elkészültek a 48-as főút felújításának tervei

2017. Augusztus 31.

A teljes szakaszon, Debrecentől Nyírábrányig felújítják a 48-ast, emellett nagyhatárrá fejlesztik a Nyírábrány-Érmihályfalva átkelőt.

A teljes szakaszon felújítják a 48-ast

A teljes szakaszon felújítják a 48-ast

A 48-as főút Debrecentől Nyírábrányig, az országhatárig ér. A magyar-román határon a Nyírábrány-Érmihályfalva felújított határállomás 2000-ben nyílt meg a személyforgalom számára. A határátkelő átértékelésével jelentősen megnőtt a forgalom az úton, ezért szeretné azt felújítani a kormány. Az út megújítása a baleseti statisztikai vizsgálat alapján is indokolt.

A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) fogja lebonyolítani. A cég tavaly tavasszal szerződött a tervezésre a budapesti székhelyű Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. nyerte a megbízást, nettó 88 millió forintért.

A 48-as főút jelenlegi burkolat- és koronaszélessége, valamint állapota nem felel meg a főúti követelményeknek. Épp ezért a burkolatot 7,5 méterre, a koronát 12 méterre szélesítik, illetve a burkolat teherbírását 11,5 tonnás teherbírásra erősítik meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Dehir.hu mostani megkeresésére közölte, az Uvaterv elkészítette az engedélyes és kiviteli terveket, emellett megvan a megvalósításhoz szükséges jogerős építési engedély is.

A mérnöki és műszaki ellenőri feladatok ellátására már kiírta a közbeszerzést a NIF, a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítése pedig folyamatban van. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően az építési munkák 2018 második negyedévben kezdődhetnek el.

A beruházást elsősorban uniós forrásból, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként valósítják meg. Hogy mennyibe kerül majd a 48-as főút felújítása, az a közbeszerzési eljárás lefolytatása után derül ki. A kormány korábbi számításai szerint 15 és fél milliárd forintba kerülhet a beruházás, de ez változhat.

A 48-as főút felújításával párhuzamosan egyébként nagyhatárrá fejlesztik a Nyírábrány-Érmihályfalva átkelőt, de az a beruházás nem a 48-as fejlesztésének a része.

  (dehir.hu)


További cikkek

"...hogy lássanak, tapasztaljanak"

2017. Szeptember 1.

A Bank utcai Iskolaház gyerekei közül néhányan megtapasztalhatták a nyáron: az életnek más lehetőségei is vannak azon kívül, amit eddig megszoktak. András Ildikó nevelő beszámolója.

A Móka tagjai a tárkányi emlékműnél

A Tárkányok találkozóján járt a Móka

2017. Szeptember 1.

A Móka színjátszó csoport fellépett a Tárkány nevű települések 16. találkozóján, Köröstárkányban.

Cserkésztábor Barátkán

2017. Augusztus 31.

Ötödik alkalommal vettek részt az érmihályfalvi cserkészek a megyei szövetség szervezte nyári táborozáson.

A kirándulók csoportja a Zetelaki gátnál

Hat küldöttség ezer kilométere három nap alatt

2017. Augusztus 30.

Érmihályfalva és Balmazújváros együttes pályázatának köszönhetően közös kiránduláson vehettek részt előbbi és testvérvárosainak küldöttségei: mintegy 1000 km-t tettek meg erdélyi nevezetességeket felkeresve.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: