Első díjas húsgombóclevest főztek Nyíradonyban

Első díjas húsgombóclevest főztek Nyíradonyban
2015. June 30.
A helyi főzőcsapatokból alakult "válogatott" 5 ételt főzött a nyíradonyi 22. Ligetaljai Kulturális Napok versenyén, elnyerve a zsűri különdíját és egy első díjat is.
/vlm/Image/Show/84/
A főzőcsapat tagjai(nak egy része) Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakáccsal

Nyíradonyban az elmúlt hét végén rendezték meg a 22. Ligetalja Kulturális Napokat, melynek részeként voltak sportversenyek, koncertek, színpadi produkciók. Idén sem maradt el a főzőverseny, melyen az eddigi 22 alkalomból 11.-szer vett részt Érmihályfalva csapata.

Krizsán Csaba, a most több helyi “főzőcsapatból” összeállt 16 fős “válogatott” vezetője elmondta: 23 csapat 37 fajta ételt főzött, ebből a mihályfalvi egymaga ötöt: pacal- és húsgombóclevest, birka-, sertés- és csirkepörköltet.
A televízióból is ismert Benke László mesterszakács vezette zsűri a csapatot különdíjban részesítette, emellett a levesek kategóriájában a húsgombóclevesük 1 díjat nyert.
A csapat tagjai voltak: Oláh Imre, Oláh Krisztina, Oláh Henrietta, Bába Vivien, Sebesi Róbert, Todor Maria, Krizsán Csaba, Krizsán Magdolna, Gazsi Sándor, Gazsi Rodica, Szilágyi József, Szilágyi Nikoletta, Győri Dalma, Soimosan Brigitta, Csonka Gábor, Kiss János.

Keresés