Emelkednek a falak

2019. Február 4.

"Remélem, ősszel házavatóra hívhatom meg önt is", mondta Böjte Csaba nemrégiben.

 

Lassan már egy éve lesz, amikor tavaly márciusban letették a Bank utcai Iskolaház új épületének alapkövét (részletek ITT).
A hivatali teendőkön túl azóta megkezdődött az építkezés, már emelkednek a falak. Nemrégiben járt a helyszínen Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, hogy személyesen is megnézze az előrehaladást. Erre a látogatásra az adott alkalmat, hogy részt vett azon a jótékonysági bálon, melyet miden januárban megtartanak Székelyhídon, a helyi Gyermek Jézus Gyerekotthon javára. 
Ezen az eseményen nyilatkozta Böjte Csaba egyebek mellett, hogy: "A napközi már régen működik, egy kicsi teremben. Szeretnénk, ha lenne egy olyan otthon, ahol a gyerekek tanulhatnak, játszhatnak, főzhetnek. Szokták tőlem kérdezni: miért tartom fontosnak, hogy főzzenek? Mert valahol azt is meg kell tanulni. A múltkor az egyik »lányunkat« férjhez adtuk, okos, ügyes, aranyos gyerek volt. Egy év múlva, mikor találkoztunk, a »vejem« csupa szépeket mondott a feleségéről, de valami mintha nyomta volna a begyét. Végül kibökte, hogy az első hónapokban bizony nehéz volt megenni a főztjét. Éppen ezért gondolom, a mi lányaink legyenek igenis olyan ügyesek, hogy a fiúk mind a tíz ujjukat nyalják meg az ebéd után. Visszatérve a kérdésre, nemhogy a terv készen van már, a falak is fel vannak húzva, haladunk, remélem, ősszel házavatóra hívhatom meg önt is. "
Aki támogatni szeretné az építkezést, az Érmihályfalváért Egyesület úgynevezett alszámlát nyitott, melyen keresztül bárki megteheti, a számlaszámok: RO44BRDE050SV75510210500 (lej); SWIFT BRDE ROBU RO79BRDE050SV75510480500 (euró).


További cikkek

Tavaly Bukarestben készült kép. Ugyanaz a csapat halad újra a siker útján

Újra bejutottak a megyeközi döntőbe

2019. Február 4.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola focicsapata nyerte az országos tehetségkutató bajnokság megyei döntőjét, és tavalyi eredményét megismételve képviselheti Bihart a megyeközi szakaszban.

(Illusztráció)

Közlemény az influenzajárvány kapcsán

2019. Február 5.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy továbbítsák minden ismerősüknek az alábbi üzenetet.

Barátságos focimeccs

2019. Február 4.

Az Unirea Old Boys és a megyei RMDSZ csapata lépett pályára.

Áramszünetek február első hetében

2019. Február 1.

A jövő hét minden napjára áramszünetet ígér a szolgáltató, de csak az alábbi utcákra.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: