Emlékezve Ady Endre életművére

2018. December 4.

November 16-án Varga Alexandra Lilla képviselte a Mezőgazdasági Főgimnáziumot a nagyváradi Ady Endre Líceum által meghirdetett szavalóversenyen.

 

„Meg kell érteni a gyermeklelket, s óvó, bizalmas társul kell odaadni neki a mi voltaképpen egyazon, csak éppen terjedelmesebb, fölnőtt lelkünket.”

                         Ady Endre

A nagyváradi iskola immár tizenötödik alkalommal intézett felhívást a versszerető középiskolásokhoz. A 2004 óta meghirdetett rendezvény célja olyan megyeközi szavalóverseny megszervezése, amely méltó módon emlékezik meg Ady Endre életművéről. Az elmúlt évtized során a szavalóversennyel hagyományt teremtett, mely felélesztette és fenntartja a tanulókban az Ady költészete iránti érdeklődést. A diákok és felkészítő tanárok igényes munkájának köszönhetően az elmúlt évek során ez a megmérettetés a versmondók színvonalas találkozójává lett.
A versmondóknak összesen három Ady verset kellett tudniuk könyv nélkül: két kötelező és egy szabadon választott művet. A kétfordulós verseny első szakaszában a kötelező versekből a zsűri jelölte ki azt, amelyiket a versenyzőnek el kellett mondania. A második fordulóban került sor a szabadon választott költemények elmondására.
Nagyon sok tehetséges diákot hallhattunk, emiatt a zsűrinek nem is volt olyan könnyű dolga. Alexandra dicséretben részesült és egy hatalmas élménnyel térhetett haza. 
          Dienes Ilona Erika tanárnő


További cikkek

Újra bababörze

2018. December 4.

December 15-én, szombaton a Gödör rendezvényház udvarán újra bababörzét tartanak, az önkormányzat támogatásával.

Zumba party jótékony céllal

2018. December 4.

A belépő ára 20 lej, ami a minimális adomány is egyben, a Bonitas Speciális Oktatási Központ érmihályfalvi kirendeltsége támogatására.

Csomagok a Bonitasba

2018. December 4.

Idén is bekopogtak a speciális iskolába.

Centenáriumi ünnepség a középiskolában

2018. December 3.

November 27-én, kedden centenáriumi ünnepséget tartottak a Mezőgazdasági Főgimnáziumban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: