Épületet vásárolnak iskolai célra

2018. Április 4.

A tanácsosok egyhangúan elfogadták az alkubizottság ugyancsak egyöntetűen hozott javaslatát: az önkormányzat megvásárol egy épületet, amit az általános iskola fog használni.

A bal oldali részt veszik most meg, a jobb oldali rész évek óta iskolaépületként működik

A bal oldali részt veszik most meg, a jobb oldali rész évek óta iskolaépületként működik

A Helyi Tanács márciusi ülésének egyik napirendi pontja volt az a javaslat, miszerint vásárolják meg a Zelk Zoltán Általános Iskola használatára az Ady Endre utca 21. szám alatti épületet. 

A két osztályteremnek, az iskola archívumának és mellékhelyiségeknek helyet adó sarki épületet már évekkel ezelőtt rendbe tette az önkormányzat (2014. szeptemberében, a tanévkezdéskor volt az avatója), az saját tulajdonában volt, e mellett van a most szóban forgó ingatlan.

Mint Nyakó József polgármestertől megtudtuk: az iskola részéről érkezett megkeresés, hogy üres teremre lenne szükségük, ahová az iskola könyvtárát el lehetne költöztetni a Köztársaság utca 47. szám alatti iskolaépületből (közismerten Voloseni-iskola). A teremigény azért adódott, mert egyre többen igénylik a napközis óvodát, újabb helyeket létesítenének. Az Ady Endre utcai épületre úgy esett a választás, hogy annak van egy olyan félemeleti része, mely nagyszerűen alkalmas nem csak könyvtárnak, de olvasóteremnek is, továbbá tulajdonosa (a mostani eladó) korábban vendéglátás célú vállalkozást tervezett, ami nem valósult meg, de a hely étkezdeként is használható. Ezt úgy hasznosítják, hogy a step by step osztályok majd ott, saját iskolaépületüktől alig pár méterre fogják elfogyasztani oda szállított ebédjüket, már nem kell a vendéglőig menjenek, ahogyan eddig. (Ha az iskolarendszer oda fejlődik, természetesen más osztályokat is kiszolgálna az étkező.)

A tanácsülésen Krizsán Csaba tanácsos az alkubizottság nevében ismertette társaival a részleteket. A bizottság 7 tagja (4 tanácsos, 3 városházi alkalmazott) kézenfekvőnek találta a vásárlást, mivel az általános iskola főépületének szomszédságában lévő, ráadásul nemrégiben felújított, modernizált ingatlanról van szó. Az alku során 373.000 lejben (80 ezer euró) állapodtak meg az eladóval, a név szerinti szavazásnál minden bizottsági tag pártolta a vásárlást, így azt egyöntetűen elfogadásra javasolták a képviselő-testületnek. Utóbbi tagjai szintén egyhangúan szavaztak igennel.


További cikkek

Módosul a KRESZ: könnyen elvehetik az autó forgalmi engedélyét

2018. Április 5.

Május 20-án lép hatályba az a KRESZ-módosítás, amely az autó forgalmi engedélyének bevonásával bünteti a sofőrök bizonyos mulasztásait.

Életkerék - 2018. Március

2018. Április 5.

A március folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Szolgáltatások e hét végén és a jövő hét elején

2018. Április 4.

A vízmű pénztára zárva lesz, a szemétszállítók különböző program szerint dolgoznak.

Magyarkanizsán jártak a hip-hop táncosok

2018. Április 4.

A Silver Wings Egyesület táncosai a vajdasági Magyarkanizsán szereztek dobogós helyezéseket. Máris készülnek egy szatmári versenyre és az EB-re is mennének... ha lesznek támogatóik.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: