Érmihályfalva, Ustron és Pöstyén találkozója Hajdúnánáson

2012. Július 12.

Július 25. és 29. között kerül sor Hajdúnánáson a hajdúsági város testvértelepüléseinek találkozójára - ezek sorában található Érmihályfalva is, a lengyelországi Ustron, és a szlovákiai Pöstyén társaságában.

Pöstyén, Ustron, Érmihályfalva és Hajdúnánás címere

Pöstyén, Ustron, Érmihályfalva és Hajdúnánás címere

Az aktív öregedés és a generációk közötti szolidaritás európai éve 2012, ebből az alkalomból készített egy pályázatot Hajdúnánás városa "Nemzetek és generációk együtt" címmel, testvérvárosi találkozó megrendezésére. A EU-s pályázatot kedvezően bírálták el, ennek megfelelően július 25. és 29. között kerül sor Hajdúnánáson a hajdúsági város testvértelepüléseinek találkozójára - ezek sorában található Érmihályfalva is, a lengyelországi Ustron, és a szlovákiai Pöstyén társaságában. A házigazdák a tervezett programoknak és a pályázat témájának megfelelően nemek arányára és életkora vonatkozó paraméterekre meghatározva várják a vendégeik csoportját, hiszen lesznek például nagyszülő-unoka kapcsolatra épülő tevékenységek is, emellett lesz rekreációs tevékenység a városi strandon, kirándulás Tokajba, főző-, versmondó- és szépségverseny, kézműves kiállítás. A találkozó fő célja a nemzeteink közötti kapcsolat erősítése, egymás kultúrájának megismerése, áll az önkormányzathoz eljuttatott meghívóban.

Programjaink főbb elemei a következőek lesznek:

  • 2012. július 25. szerda: érkezés után szálláshelyre kísérés, rekreációs tevékenység a városi strandon, ünnepélyes megnyitó, regisztráció

  • 2012. július 26. csütörtök: egész napos kirándulás Tokajba

  • 2012. július 27. péntek: „Helyünk és szerepünk az Unióban” interaktív előadás, hogyan birkózzunk meg a folyamatosan öregedő társadalom okozta kihívásokkal – jó gyakorlatok átadása

  • Délután: szórakoztató programok a város főterén, (szépségverseny, versmondó verseny, vetélkedők stb.) 

  • 2012. július 28. szombat: Hagyományok Európában: kézműves kiállítás, szabadtéri főzés, szórakoztató programok 

  • 2012. július 29. vasárnap: Ünnepélyes záró rendezvényTovábbi cikkek

Az érmihályfalvi római katolikus templom

Primícia szombat délelőtt

2012. Július 13.

Az elmúlt szombaton áldozópappá szentelt Tóth Attila Levente első szentmiséjét celebrálja július 14-én, szombaton 11 órától az érmihályfalvi római katolikus templomban.

 Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség

Ma kezdődik az ifjúsági fesztivál

2012. Július 13.

Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség - ÉRMISZ - július 13-án és 14-én szervezi meg a II.Érmihályfalvi Ifjúsági Napokat.

(Illusztráció: marosvasarhelyiradio.ro)

Áramszünet lesz szombaton

2012. Július 12.

Az Electrica cég székelyhídi központjától érkezett értesítés szerint július 14-én, szombaton reggel, illetve este is egy-egy órás áramszünetre lehet számítani.

Piacbővítés. Piaci árak

2012. Július 12.

A Helyi Tanács elvi beleegyezését adta ahhoz, hogy új asztalsorral bővüljön az élelmiszerpiac. Csütörtök - piaci nap - lévén, néhány termény árát is lejegyeztük.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: