Érmihályfalván készült alkotások Margittán

2017. November 21.

Az érmihályfalvi Értékteremtő Alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás Margittán.

 

Margitta, a művelődési ház felújítása óta, azon szerencsés helyzetben van, hogy az emeleti részen kialakított galériában, folyamatosan helyet tud adni művészeti kiállításoknak. A megnyitón a helyi művészek mutatták be alkotásaikat, most pedig az ő meghívásukra az érmihályfalvi Értékteremtő Alkotótáborban készült munkák díszítik a galéria falait.

Az elsőalkotótábort  2007- ben szervezték meg, meghatározott tematikával. A résztvevő művészek száma egyre gyarapszik és mivel anyaországiak, szlovákiai és lengyel művészek is aktív alkotói a tábornak, az évek során nemzetközivé vált. Margitta képzőművészei is meghívást kapnak rá, melyet a most azzal viszonoztak, hogy ők biztosítottak kiállítási lehetőséget. A kiállítást a festmények mellett grafikák, csont- és fafaragások, valamint bőr- és porcelánfestések tették gazdagabbá, látványosabbá. Csontfaragásokat a magyarországról érkezett Keresztessy Csaba állított ki. Az érmihályfalvai alkotókat elkísérte a kiállítás megnyitójára Karsai Attila alpolgármester és az érmihályfalvi Helyi Tanács kulturális szakbizottságának elnöke, Gábor Éva. Elsőként Papp Gábor margittai képzőművész köszöntötte a képzőművészeket és a műélvezőket. Megköszönte azt, hogy a margittaiak mindig meghívott vendégei az érmihályfalvi alkotótábornak, a barátságukat, majd felkérte a Gyöngyvetők népdalkórust, hogy énekükkel színesítsék az eseményt. Vezetőjük Deák Andrea, civil szervezetük a Pro Folk nevében mondott köszöntő beszédet. Az érmihályfalvi vendégek közül az alpolgármester, majd Gábor Éva méltatta az alkotókat és az alkotásokat. Előbbi ígéretet tett arra, hogy a város továbbra is finanszírozza az alkotótábort. A művelődési ház nevében Demeter Veronica igazgatónő mondott beszédet. Hangsúlyozta, hogy mindig szívesen fogják fogadni a vendégművészek alkotásait.  

A kiállításon 23 művész tette közszemlére munkáit az igen szépszámú látogatónak. A látogatók magas száma hűen tükrözi azt, hogy Margitta lakossága igényli a kulturális rendezvényeket. 

  (erdon.ro)


További cikkek

Egyházmegyei kórustalálkozó lesz Érmihályfalván

2017. November 21.

"Énekeljetek új éneket az Úrnak, minden föld zengjen dalt az Úrnak!”(Zsolt 96,1) A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Érmihályfalván tartja idei kórustalálkozóját.

(Fotók: Török Erzsébet)

Mini Gólyabál az "újoncoknak"

2017. November 22.

Négy osztály párosa versengett idén a Zelk Zoltán Általános Iskola Mini Gólyabálján. Boros Emőke tanárnőtől tudjuk meg a részleteket.

A fotók változatlanok: még ilyen, illetve várhatóan ilyen lesz

Újabb, már sokadik lépés az új kultúrház ügyében

2017. November 20.

Rendkívüli tanácsülésen értettek egyet a tanácsosok az új kultúrház ügyének újabb fejezetével.

Feketeleves a 93. percben

2017. November 20.

Érdekesen hangzik egy vesztes meccsről azt hallani, hogy a szezon legjobb játékát produkálta a csapat...

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: