Érmihályfalvi delegáció a hajdúnánási Semmelweis Napon

2012. Július 9.

Érmihályfalvi egészségügyi szakemberek is részt vettek a napokban egy Hajdúnánáson tartott továbbképző konferencián. A meghívás a testvértelepülési együttműködés eredménye volt.

(Fotó: A Nyiló Akác Napokon tartott konferencián)

(Fotó: A Nyiló Akác Napokon tartott konferencián)

Július elsején a magyar egészségügy napját ünneplik Magyarországon. Az egészségügy ünnepnapjának kiválasztása Semmelweis Ignác orvosnak állít emléket, aki mint az anyák megmentője lett közismert egyszerű, de korszakalkotó fertőtlenítési eljárásának bevezetésével, és aki 1818. július 1-én született Budán (1865-ben hunyt el Bécsben). Születésének évfordulóján - vagy ahhoz közeli dátumon - Magyarország-szerte tartanak orvosi, illetve az egészségügyhöz tartozó témákban különböző rendezvényeket, konferenciákat. Ilyen volt a Hajdúnánáson tartott továbbképző konferencia is, melyen összesen 130-an vettek részt, közöttük kilenc érmihályfalvi egészségügyis.

Az érmihályfalviak részvételének lehetősége annak eredménye, hogy a májusban volt Nyíló Akác Napokon egy szociális témájú konferenciát rendeztek a városban, melyre mások mellett Érmihályfalva testvérvárosának, Hajdúnánásnak a képviselőit is meghívták. Akkor a további együttműködésről is egyeztettek, aminek hamarosan meg is lett az eredménye, hiszen már következő héten megjött a meghívó a Semmelweis Napra, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől, aki akkor még az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója volt. A meghívó előbb csak az említett intézmény dolgozóira vonatkozott, majd kibővült az egész város aktív egészségügyi személyzetére. Az egészségügyi újdonságokat bemutató konferencián való ingyenes részvételt iránt nem minden érintett mutatott fogadókészséget, végül kilencen vettek részt, orvosok, orvos-asszisztensek, szociális referensek.

Az előadások címei között vannak olyanok, melyek olvastán egy laikus bizony azt sem tudja, hogy - ahogy mondani szokás - eszik-e vagy isszák, de néhány a közérthetőek közül: gyermek- és csecsemő újraélesztés; a kórházi sürgősségi ellátás helye és szerepe; a sebkezelés és infektológia kapcsolata. Az előadók között szakorvosok, családorvosok, főnővérek, osztályvezető főorvos és mentőállomás-vezető mentőtiszt is szerepelt, az előadásokat műhelymunka követte. Karsai Attila hozzátette: az érmihályfalviak meghívása azért is büszkeségre adhat okot, mert Hajdúnánás testvérvárosai közül csak ők kaptak meghívót az eseményre, melynek remélhetőleg lesz folytatása is.További cikkek

(Fotó: A rendezvény plakátja)

Stand-up a Kristályban

2012. Július 9.

Az ÉRMISZ negyedik stand-up comedy estjét tartja pénteken a Kristályban.

Tisztelt érmihályfalviak!

2012. Július 9.

A választások utáni új önkormányzat tervei között szerepel sok egyéb mellett a lakossággal fenntartott kommunikáció javítása is. Ennek keretében megújul a város honlapja.

Az érettségi eredményei

2012. Július 9.

Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban összesen 190-en iratkoztak fel érettségire. Közülük 96-an idén végeztek tanulmányaikkal, további 94-en korábban végeztek, de valamilyen tantárgyból elbuktak az akkori érettségin, és most az adott tantárgyból újra próbálkoztak. Előbbiek közül hárman, utóbbiak közül hatan végül nem jelentek meg a vizsgán.

Kánikula

2012. Július 8.

Az ország több megyéjében, így Biharban is narancssárga kód érvényes, ami hőségriadót jelent.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: