Érmihályfalvi sikerek a XXIII. Érmelléki Őszön és böllérfesztiválon

2017. Október 2.

Több díjat és jutalmat is szereztek az érmihályfalviak a Székelyhídon tartott rendezvényen.

 

 A hét végén tartották meg Székelyhídon a XXIII. Érmelléki Ősz fesztivált, melynek keretében az első böllérfesztiválra is sor került. 

Az Érmelléki Ősz programjában tartották meg pénteken a II. Pap Jenő kispályás focitornát, melyen három csapat mérkőzött, eredmények: Érmihályfalva - Székelyhíd 6 - 1, Várad - Székelyhíd 6 - 3, Érmihályfalva - Várad 3 - 3; első gólaránnyal Érmihályfalva, megelőzve Váradot és Székelyhídat.

Szombaton a sportcsarnokban Tulipán Kupa kézilabda verseny volt, a lányok mezőnyében 1. Érmihályfalva, 2. Ottomány, 3. Szalacs, legjobb kapus címét Kis Petra érdemelte ki.

A szombati nap fő eseménye a böllérverseny volt, melyen 17 csapat vett részt (ahol a névből nem tűnik ki a település, azok helyiek voltak): Szík, Full Security, Érmihályfalva, Bihardiószeg, szalárdi Hawks Bikers, Őseink Ízei, Monospetri, Hegyközszentmiklós, Paptamási, Érbogyoszló, Bihar, Szalacs, Érsemjén, Hegyközcsatár, Bors, Kárásztelek, Hegyközpályi.

A főzőtudományok kiértékelése a magyarországi Komlósi Mihályra, a bográcsos ételek mesterére várt, aki egy látványos ökörsütéssel vett részt a rendezvényen. Elmondta: 15- 20 évnyi tapasztalat után lehet megszerezni az említett címet, de ehhez jó úton vannak a most versenyzett csapatok, ételeikből nem csak a jó ízeket lehetett kiérezni szerinte, de azt is, hogy szívvel - lélekkel készültek. Minden csapatkapitány kapott egy "Ér-vágás, Székelyhíd 2017" feliratú óriási emlék-fakanalat, továbbá a legjobb dekorációért Érmihályfalva kapott különdíjat, amit Oláh Imre vett át. Kora délután játékos vetélkedőket tartottak, ennek során volt több elemből álló staféta (forgás szédülésig, vizesvedér cipelése kézben, biciklivel, talicskában, futás létrával), gumicsizmadobás és malacfogás, ám utóbbi a malacok túlzott szelídsége miatt nem volt értékelhető. A stafétát a szentmiklósiak nyerték, a gumicsizmadobást a monospetri csapat, mi azzal büszkélkedhettünk, hogy utóbbiban a mihályfalviak egyik csapattagja jegyezte a legnagyobb dobást 13,6 méteres teljesítménnyel.

 (További részletek ide kattintva.)


További cikkek

A Fráter-síron és mellette óriási a szeméthalom

Hordjuk a szemetet...

2017. Október 2.

"Hatalmas kupacokba hordjuk az elszáradt gazokat, a megunt és szél zilálta műanyag koszorúkat, a műanyag palackokat és más elképesztően sok szemetet. Esetleg fel is gyújtjuk, volt már ilyen." Kovács Rozália helytörténész írása.

Játszótér felajánlásokból, szülői segítséggel

2017. Október 2.

Egy játékelemből három lett a tanintézmény udvarára.

A műszaki stáb az utolsó előadás után, illetve Rácz Csaba a túrabusz előtt

Kárpát-Haza OperaTúra - a kulisszák mögött

2017. Szeptember 29.

Nemrég ért véget a budapesti Operaház Kárpát-Haza OperaTúra körútja, melynek keretében Váradon is bemutatták két produkciójukat. Az alábbiakban Rácz Csaba érmihályfalvi születésű díszletező segítségével kicsit benézünk a nem mindennapi vállalkozás kulisszái mögé.

A főtér újabb része újul meg

2017. Szeptember 29.

Még október folyamán készen lesz a főtér új, térkövezett járdaszakasza.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: