Érmihályfalvi stand a Maskarádén

2018. Február 14.

Érmihályfalva is képviseltette magát a XVII. Debreceni Maskarádén, a Vásárszövetség portékavásárán.

 

Az elmúlt hét végén tartották meg Debrecenben a XVII. Maskarádé, 2018 elnevezésű, télűzőnek szánt mulatságot. Február 10-én 10 órától estig a Kossuth téren koncertek voltak (Flaska Band, Bürkös zenekar, Törköly zenekar, Bíró zenekar, Heit Lóránd és zenekara), a maskarás felvonulásban részt vett a Vojtina Bábszínház, Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya és egyéb maskurások. A bőség és a böjt urainak összecsapása után kiszebábot is égettek, amivel minden bútól és bajtól megszabadultunk – a babona szerint.

Az esemény része volt a Vásárszövetség tagjainak portéka-vására is. Utóbbi által lehetőség nyílt, hogy a hajdúsági, érmelléki és bihari települések is bemutassák saját termékeiket, népi mestereik alkotásait. Mivel Érmihályfalva is tagja a szomszédos megyék vásárszövetségének, a város is élt a lehetőséggel és berendezte a számára a Kossuth téren biztosított faházikót. Az érdeklődőket az önkormányzat nevében Chirai Beáta, Rus Ibolya Erika, Popuş Sefora Cristina és Molnár József fogadta, de a nap folyamán Nyakó József polgármester is megjelent a vásárban. 

Amit pedig a standunkon látni, egy részüket pedig a délután folyamán kóstolni is lehetett (azért nem korábban, hogy ne fogyjon el a "látnivaló"): Gyula Lehel méz - és méztermékei; Torda Csilla Kaolla akác-, bodza- és hársszörpje; Oláh Sándor tölgyfahordóban érlelt lépesmézes borpárlata (amit tavaly a Mihályfalvi Mézes címmel tüntettek ki); Hegedűs Attila borász hat fajta díjnyertes bora, illetve az Érmellék ősi fajtája, a bakator;  a Savmer pékség termékei (krumplis- és házikenyér, óriáskifli, perec, fonott óriás kalács, stb).


További cikkek

VANmeSE lesz

2018. Február 14.

Zenés előadás versekre kicsiknek és nagyoknak, a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában.

Mesekönyv-premier a kultúrházban

2018. Február 15.

Csütörtök délben mutatták be az Öreg tölgy meséi című mesekönyvet a kultúrházban.

Erős nemzetközi mezőnyben sakkozott

2018. Február 13.

Érmihályfalvi sakkozó is asztalhoz ült a második Mihai D. Carţis-emlékversenyen.

Farsanggal zárták a félévet

2018. Február 13.

Félévzárásként egy farsangi mulatságot tartottak a Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai, hiszen ez az időszak a szórakozásé, a báloké, nevetésé. Boros Emőke tanárnőtől tudjuk meg a részleteket.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: